Головна Новини Суспільство Скандали Кадиров розкритикував "ікону" рашистів
commentss НОВИНИ Всі новини

Кадиров розкритикував "ікону" рашистів

"Вірний піхотинець Путіна" обрушився з критикою на Йосипа Сталіна, за рішенням якого були депортовані чеченці

11 жовтня 2023, 19:43
Поділіться публікацією:

На святкуванні 205-річчя від дня заснування столиці Чечні Грозного глава республіки Рамзан Кадиров назвав зрадником керівника СРСР Йосипа Сталіна, за рішенням якого у 1943 році були депортовані вайнахи – чеченці та інгуші. Про це повідомляють "Коментарі".

Кадиров розкритикував "ікону" рашистів

Кадиров

– Сьогодні ніхто не скаже, що чеченці були зрадниками, зрадником був Сталін і він виселяв не лише чеченський народ, а й інші різні народи, – заявив із трибуни під час урочистого засідання Рамзан Кадиров.

Раніше в Чечні було вилучено підручники історії авторства екс-міністра культури РФ Володимира Мединського, в якому затверджувалася наявність "фактів співпраці з окупантами карачаївців, калмиків, чеченців, інгушів". Цим, на думку автора, було викликано депортацію цих народів під час Другої світової війни. Хоча Мединський і вказував, що при цьому постраждали багато невинних людей.

Крім цього, депортації в СРСР зазнали балкарці, кримські татари та турки-месхетинці.

Нагадаємо, що причина поголовної депортації згаданих народів сталінським керівництвом до кінця не ясна, оскільки факти співпраці з німецькою армією демонстрували всі окуповані народи Радянського Союзу, у тому числі й росіяни, з яких була сформована Російська визвольна армія Власова. Серед версій причин висилки чеченців та інших народів називається побоювання Сталіна щодо переходу їх на бік одновірної Туреччини, яка під час Другої світової війни займала позицію ворожого нейтралітету щодо СРСР. За версією деяких істориків, радянське керівництво побоювалося удару з боку Туреччини, під час якого мусульманські народи Кавказу перейдуть на бік Анкари.

Тим часом, Маск ухвалив рішення щодо Ізраїлю.

Путін розповів, на чиєму боці Росія у війні на Близькому Сході.

А у ЗМІ з'явилися подробиці про новий скандал із ТЦК у Львові.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини