Головна Новини Суспільство Скандали Хто винен у знищенні «Мрії»: Правоохоронці оголосили підозру
commentss НОВИНИ Всі новини

Хто винен у знищенні «Мрії»: Правоохоронці оголосили підозру

За процесуального керівництва прокурорів Спецпрокуратури у сфері оборони Офісу Генерального прокурора колишньому генеральному директору ДП «Антонов» повідомлено про підозру у службовій недбалості

5 квітня 2023, 17:51
Поділіться публікацією:

Служба безпеки спільно зі слідчими Нацполіції викрила нові факти злочинної діяльності колишнього генерального директора ДП "Антонов", які призвели до знищення літака Ан-225 "Мрія", пишуть "Коментарі".

Хто винен у знищенні «Мрії»: Правоохоронці оголосили підозру

Повідомлено про підозру екскерівнику ДП «Антонов», через службову недбалість якого знищено «Мрію»

"Екскерівник держпідприємства з 30 січня по 24 лютого 2022 року неналежно виконував свої службові обов’язки щодо забезпечення збереження майна.

Внаслідок цього транспортний літак АН-225 "Мрія" своєчасно, до початку повномасштабного військового вторгнення РФ на територію України, не було транспортовано з небезпечної зони – аеродрому АТП "Антонов" у смт Гостомель Київської області", — йдеться в повідомленні Офісу Генпрокурора.

У ході розслідування встановлено, що на початку минулого року керівник держпідприємства мав організувати своєчасну евакуацію повітряного судна з Гостомельського аеродрому. Для забезпечення захисту літака його мали переправити до аеропорту у місті Лейпциг у Німеччині.Ан-225 перебував у належному технічному стані, який дозволяв виконати переліт за межі України.

Натомість гендиректор компанії не дав відповідну вказівку щодо евакуації "Мрії" за кордон. В результаті обстрілів військовослужбовцями держави-агресора повітряне судно було знищено. Державі завдано майже 8,5 млрд грн збитків.

"Крім того, колишній чиновник не забезпечив своєчасне продовження договору страхування повітряного судна. Через це держпідприємство втратило понад 42 млн грн у вигляді компенсаційних страхових виплат", — розповідають в СБУ.

Раніше йому було повідомлено про підозру у перешкоджанні законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань щодо охорони та оборони аеродрому (ч. 2 ст. 114-1 КК України).

аніше слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту і двом його спільникам про підозру за ч. 2 ст. 114-1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань в особливий період, яке призвело до загибелі людей та інших тяжких наслідків). Тривають комплексні заходи для встановлення всіх обставин злочину і притягнення винних до відповідальності", — додають в СБУ.

Наразі підозрюваний перебуває під вартою без можливості внесення застави.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що після дослідження зруйнованого літака оголосять бюджети для побудови нового АН-225 "Мрія".

Читайте також на сайті "Коментарі" – українська Мрія: життя і смерть найбільшого літака у світі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Надія

6 квітня 2023, 16:37

і після стількох підозр він ще гуляє на волі? ну то такі дії будуть продовжуватися тими зрадниками та колаборантами, які бачать таку безкарність


Новини