Головна Новини Суспільство Скандали "Феєрична дурепа": Фаріон потрапила у новий мовний скандал (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

"Феєрична дурепа": Фаріон потрапила у новий мовний скандал (ВІДЕО)

Ірина Фаріон критикує дівчину, якій відмовили в працевлаштуванні через незнання української мови.

21 квітня 2024, 14:25 comments1123
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot









Мовознавиця та колишні народна депутатка Ірина Фаріон потрапила в новий скандал, коли прокоментувала інцидент з дівчиною, які відмовили у роботі через незнання української мови. За словами Фаріон, такі люди мають їхати до Путіна в Росію.

"Феєрична дурепа": Фаріон потрапила у новий мовний скандал (ВІДЕО)

Ірина Фаріон потрапила у мовний скандал. Фото з відкритих джерел

В ефірі каналу "НТА" Ірина Фаріон висловилась про ситуацію з тим, що російськомовним українцям відмовляють у роботі, зокрема вказала на приклад однієї дівчини, якій порадила їхати в Росію.

"Феєрична дурепа – це перше, що я думала, спостерігаючи за тим "тєлом". Що їй робити? "Гебанути звідци", як казав мій дід. Чого вона тут сидить? Хай пиляє до Путіна, сідає на танк і їде", – заявила Фаріон.

За словами скандальної мовознавиці, без української мови в суспільстві не має бути доступу до роботи, освіти та соціального ліфта. Фаріон наголошує, що таким чином "народжується" сильна Україна.

"На превелике щастя ми дожили до цього, що ось такім "тілам" роботи не дають, якщо вони не володіють державною мовою. Це означає, що народжується сильна, вільна, самодостатня Україна", – додала Ірина Фаріон.

Переглянути уривок відео з Фаріон можна нижче, який опублікував Youtube-канал "Говорить великий Львів".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Ірина Фаріон потрапила у мовний скандал, коли розкритикувала українських військових, які розмовляють російською мовою. Соціологи провели дослідження, щоб дізнатись, яка частка українців поділяє погляди Фаріон щодо мови.

Також "Коментарі" писали про те, що Ірина Фаріон відреагувала на затримання Романа Гринкевича працівниками правоохоронних органів російською мовою. За словами мовознавиці для "поліції закон неписаний".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

21 квітня 2024, 13:54

Не до Путіна а у Європу до розумово розвинутих країн. Там взагалі слов'янські православні мови не потрібні, ці мови взагалі зникаючі.


Новини