Головна Новини Суспільство Скандали ФБР: Росія 20 років шпигувала за комп'ютерами по всьому світу
commentss НОВИНИ Всі новини

ФБР: Росія 20 років шпигувала за комп'ютерами по всьому світу

За допомогою шпигунської програми Росія викрадала дані з комп'ютерів у США та у всьому світі

10 травня 2023, 16:20
Поділіться публікацією:

ФБР і прокуратура США у Східному окрузі Нью-Йорка в рамках операції MEDUSA, координуючи роботу з кількома іноземними урядами, нейтралізували шкідливу програму ФСБ Росії Snake. Про це повідомляють "Коментарі" із посиланням на прес-службу міністерства юстиції США.

ФБР: Росія 20 років шпигувала за комп'ютерами по всьому світу

Росію звинувачують у кібершпіонажі

Вказується, що уряд США пов'язує програму Snake із діяльністю відділу ФСБ під назвою "16-й центр".

"Протягом майже 20 років цей підрозділ, який називається в судових документах Turla, використовував версії шкідливої програми Snake для крадіжки секретних документів із сотень комп'ютерних систем, які належали урядам країн-членів Організації Північноатлантичного договору (НАТО), як мінімум у 50 країнах, а також у журналістів та інших осіб та організацій, які становлять інтерес для Російської Федерації. Після крадіжки цих документів підрозділ Turla переправляв їх через таємну мережу комп'ютерів у США та по всьому світу, користувачі яких не знали про зараження програмою Snake", — пояснюється в прес-релізі. передає DW .

Для знешкодження російської програми кібершпигунства фахівці ФБР створили програму PERSEUS, яка, будучи впровадженою в заражені комп'ютери, змушувала програму Snake перезаписувати власні компоненти, необхідні для її роботи. На території США операція проводилася ФБР відповідно до ордеру мирового суду Східного округу Нью-Йорка, що дозволяв віддалений доступ до зламаних комп'ютерів.

Що стосується жертв шпигунства за межами Сполучених Штатів, то зараз ФБР спілкується з владою інших держав, щоб повідомити їх про зараження вірусом та надати рекомендації щодо його видалення, йдеться у повідомленні.

"Протягом 20 років ФСБ використовувала шкідливе програмне забезпечення Snake для здійснення кібершпигунства проти США і наших союзників — сьогодні цьому прийшов кінець", — заявив помічник генерального прокурора Метью Олсен з відділу національної безпеки Мін'юсту США.

"Міністерство юстиції буде використовувати всі наявні в нашому арсеналі засоби для боротьби зі шкідливою кіберактивністю Росії, включаючи нейтралізацію шкідливих програм за допомогою високотехнологічних операцій, інноваційне використання правових повноважень і роботу з міжнародними союзниками та партнерами з приватного сектору для посилення нашого колективного впливу", — додав він.

Тим часом, на Запорізькому напрямку окупантам спекотно.

Президент Грузії назвала рішення Москви черговою провокацією.

А російському Калінінграду повернуть історичну назву.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини