Головна Новини Суспільство Скандали Фаріон запевняє, що не називала армію "збродом"
commentss НОВИНИ Всі новини

Фаріон запевняє, що не називала армію "збродом"

Ірина Фаріон стверджує, що не називала українську армію "збродом"

16 листопада 2023, 19:35
Поділіться публікацією:








Колишня народна депутатка, лінгвістка Ірина Фаріон наполягає, що в інтерв'ю з журналісткою Яніною Соколовою не називала Збройні сили України "збродом", а нападки на неї вона назвала "маніпуляцією замовного характеру". Про це Фаріон заявила під час стріму на своєму YouTube-каналі, повідомляє портал "Коментарі".

Фаріон запевняє, що не називала армію "збродом"

Фаріон каже, що не називала ЗСУ "збродом". Фото з відкритих джерел

Нещодавно звільнена з Національного університету "Львівська політехніка" професорка кафедри української мови Ірина Фаріон заявила, що не ображала українську армію і не називала її "збродом". Мовляв, її слова, які розійшлися у ЗМІ, були вирвані з контексту.

Фаріон зазначила, що її слова про "зброд" прозвучали, коли вона говорила з журналісткою про необхідність дотримуватися дисципліни в армії та, відповідно, спілкуватися українською мовою.

"Що я відповіла (на запитання журналістки Яніни Соколової про те, що бійці полку "Азов" спілкуються російською мовою – ред.): якщо в армії немає дисципліни, то немає армії – це зброд. Що роблять наші прекрасні засоби масової інформації? Наші деякі прекрасні засоби масової інформації пишуть, що Ірина Фаріон назвала армію збродом", — прокоментувала Фаріон.

На думку колишньої народної депутатки, медіа, які про це написали, зманіпулювали задля нападок на неї.

"Тобто, ви розумієте, шановне панство, як твориться маніпуляція, що є свідченням того, що всі ті нападки на мене є абсолютно замовного характеру і дереговані однією рукою. І ця одна рука, цей диригент завів абсолютно всі інструменти по всій країні. Не важить, скільки на нас падає ракет. Не важить, скільки в повітрі літає МіГ. Не важить, скільки наші хлопці деокупували земель і умогилили наших ворогів. Важить лише те, скількох українців в запіллі чи в тилу розстріляла Фаріон своїми словами, сказавши несказане", — додала Фаріон.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Служба безпеки України розпочала кримінальне провадження та вже призначила низку експертиз щодо висловлювань і публікацій колишньої народної депутатки Ірини Фаріон.

Крім того, "Коментарі" писали, що наказом ректора Національного університету "Львівська політехніка" професору кафедри української мови Ірину Фаріон звільнено з займаної посади.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини