Головна Новини Суспільство Скандали Бізнесмен планував постачати прикордонникам неякісні продукти
commentss НОВИНИ Всі новини

Бізнесмен планував постачати прикордонникам неякісні продукти

На Чернігівщині викрили бізнесмена, який планував постачати прикордонникам неякісні харчі

11 вересня 2024, 14:09
Поділіться публікацією:

Підприємець намагався уникнути відповідальності за підробку документів щодо якості харчових продуктів, які постачав прикордонникам. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Держприкордонслужби України.

Бізнесмен планував постачати прикордонникам неякісні продукти

Обід військових. Фото: Армія інформ

Для того, аби посадові особи Державної прикордонної служби України не проводили заходи з викриття його протиправної діяльності щодо постачання неякісних харчових продуктів для прикордонників, підприємець намагався "вирішити" питання шляхом надання посадовій особі неправомірної вигоди у розмірі 2 000 доларів США.

Правоохоронці провели заходи з документування протиправної діяльності та затримання підприємця в порядку ст. 208 КПК України після передачі посадовій особі Державної прикордонної служби хабара.

Фігуранту кримінального провадження повідомлено про підозру за фактом надання неправомірної вигоди службовій особі Державної прикордонної служби України (ч. 3 ст. 369 КК України).

Бізнесмен планував постачати прикордонникам неякісні продукти - фото 2
Бізнесмен планував постачати прикордонникам неякісні продукти - фото 3
Бізнесмен планував постачати прикордонникам неякісні продукти - фото 4

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Продукти російського походження планував продавати бізнесмен в Україні

У поліції повідомили, що бізнесмен закупив у Росії 20 тисяч кілограмів кедрових горіхів та планував їх продати в Україні. Попри встановлені санкції товар доставляли через країни Центральної Азії та Близького Сходу. Правоохоронці затримали вантаж вартістю понад 14 млн грн під час проходження митного контролю. 

“Таким чином, у березні 2023 року в Україну було імпортовано 20 тисяч кілограмів кедрових горіхів російського походження, вартістю понад 14 мільйонів гривень. Проте реалізувати товар зловмисник не встиг, оскільки правоохоронці вилучили його під час проходження митного контролю”, — повідомили у поліції.  Правопорушнику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п'яти років з конфіскацією майна.

У чому його підозрюють ще – читайте за посиланням.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини