Головна Новини Суспільство події Продукти російського походження планував продавати бізнесмен в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Продукти російського походження планував продавати бізнесмен в Україні

Яке покарання загрожує бізнесмену за постачання продукції російського походження

11 вересня 2024, 12:46
Поділіться публікацією:

Бізнесмену з Полтавської області оголосили про підозру за фактом провадження господарської діяльності із країною-агресором. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію поліції Києва. 

Продукти російського походження планував продавати бізнесмен в Україні

У поліції повідомили, що бізнесмен закупив у Росії 20 тисяч кілограмів кедрових горіхів та планував їх продати в Україні. Попри встановлені санкції товар доставляли через країни Центральної Азії та Близького Сходу. Правоохоронці затримали вантаж вартістю понад 14 млн грн під час проходження митного контролю. 

Правопорушником виявився 42-річний мешканець Полтавської області. Чоловік уже фігурує у кримінальному провадженні. Відносно нього у суді розглядається обвинувальний акт за фактом вимагання 60 тисяч доларів у іноземця.

У ході досудового розслідування було встановлено, що правопорушник у 2022 році домовився з російським підприємством про гуртову закупівлю кедрових горіхів та постачання товару на територію України. Щоб організувати бізнес чоловік вирішив обійти заборони та поставив товар з РФ транзитом через країни Центральної Азії та Близького Сходу.

“Таким чином, у березні 2023 року в Україну було імпортовано 20 тисяч кілограмів кедрових горіхів російського походження, вартістю понад 14 мільйонів гривень. Проте реалізувати товар зловмисник не встиг, оскільки правоохоронці вилучили його під час проходження митного контролю”, — повідомили у поліції. 

Бізнесмену повідомили про підозру за фактом провадження господарської діяльності у взаємодії з державою агресором (ч. 4 ст. ст. 111-1 Кримінального кодексу України). 

Правопорушнику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п'яти років з конфіскацією майна.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, як перевірятимуть закупівлі харчування для ЗСУ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини