Головна Новини Суспільство права людини "Чорні списки" та додаткові перевірки: коли та як змінять систему забезпечення харчуванням ЗСУ
commentss НОВИНИ Всі новини

"Чорні списки" та додаткові перевірки: коли та як змінять систему забезпечення харчуванням ЗСУ

В деяких регіонах України реалізують пілотний проєкт

10 вересня 2024, 17:35
Поділіться публікацією:

В Україні змінять систему забезпечення харчуванням ЗСУ. Пілотний проєкт нової системи планують реалізувати у деяких регіонах у 2025 році. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Міністерства оборони України.

"Чорні списки" та додаткові перевірки: коли та як змінять систему забезпечення харчуванням ЗСУ

Нову модель забезпечення презентувала закупівельна агенція Міноборони “Державний оператор тилу” (ДОТ). Пілотний проєкт почне працювати у 2025 році у м. Київ та Київській, Вінницькій, Житомирській, Черкаській, Кіровоградській областях. 

Заступник міністра оборони України Дмитро Кліменков розповів, що з лютого наступного року діятиме паралельно дві моделі — та, що працює зараз та пілотна. 

У рамках пілотної моделі введуть наступні зміни:

- Постачальник отримуватиме компенсацію вартості товару та плату за послуги (склад і транспорт) з урахуванням SLA – угоди про рівень послуг. Буде визначена та зафіксована гранична вартість каталогу.

- За більшістю видів продукції (75%) через відкриті закупівельні майданчики ДОТ обиратиме виробників, яких будуть контрактувати постачальники. За рештою категорій постачальники самостійно визначатимуть виробників-субпідрядників. ДОТ своєю чергою може заблокувати їх за невідповідність якості та за порушення норм доброчесності.

- Уся продукція буде потрапляти у розподільчий центр і лише потім продукти відправлятимуть у військові частини. Це додатковий етап контролю якості, до якого будуть долучені фахівці ДОТ. 

- ДОТ застосовуватиме “чорний список” до постачальників та виробників, які вже мали до того порушення договірних зобов’язань.

У Міноборони очікують, що такі зміни дозволять покращити якість харчових продуктів, які отримують ЗСУ. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що посадовці ТЦК вимагають хабарі. 




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини