Головна Новини Суспільство Скандали Багатомільйонна спроба підкупу мера Дніпра: розслідування завершено
commentss НОВИНИ Всі новини

Багатомільйонна спроба підкупу мера Дніпра: розслідування завершено

За версією слідства, Максим Микитась хотів підкупити мера Дніпра, щоб з підконтрольними йому компаніями уклали контракт з будівництва метрополітену поза конкурсом

9 грудня 2022, 18:35
Поділіться публікацією:

Детективи Національного антикорупційного бюро (НАБУ) і прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) завершили розслідування за підозрою колишнього нардепа Максима Микитася, викритого на спробі підкупу за 22 млн євро міського голови Дніпра, пишуть "Коментарі".

Багатомільйонна спроба підкупу мера Дніпра: розслідування завершено

Максим Микитась. Фото: З відкритих джерел


Дії підозрюваного кваліфіковані за ч. 4 ст. 369 КК України. 9 грудня 2022 року стороні захисту відкрили матеріали справи для ознайомлення. За даними слідства, у жовтні 2022 року екснардеп України Максим Микитась запропонував міському голові Дніпра Борису Філатову неправомірну вигоду за укладення з підконтрольними йому компаніями контракту з будівництва метрополітену поза конкурсом. Кошти обіцяв надавати частинами впродовж дії проєкту – до 2027 року. "Лояльність" мера хабародавець оцінив у 10% від вартості проєкту (220 млн євро), що становить відповідно 22 млн євро. Фінансування за проєктом здійснюється коштом кредиту Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР).

 

Зловмисника викрили і повідомили про підозру у жовтні 2022 року. Це — одна з рекордних сум пропонованого хабаря, зафіксованого правоохоронцями в Україні. Розслідування цих фактів НАБУ розпочало за заявою міського голови Дніпра. Микитась до того ж є обвинуваченим в іншій справі, розслідуваній НАБУ і САП, за фактом заволодіння 81 млн грн коштів Нацгвардії. Справа наразі слухається у суді.


Як писали раніше "Коментарі", 18 жовтня екс-нардепа, забудовника Максима Микитася затримали після спроби дати хабар у 22 млн грн міському голові Дніпра Борису Філатову. Сам Філатов підтвердив цей факт у своєму Telegram. Микитась міг "грати у спектаклі", зрежисованому антикорупційними органами Експерт аналітичного центру Kyivstratpro Тарас Семенюк наголошує, що справжні деталі того, що сталося, відомі лише слідству. Але не можна виключати, вважає він, що намагалися підставити саме Філатова.


Читайте також на порталі "Коментарі" — підозрюваний у корупції Юрій Сойма намагається очолити філію ДП "Ліси України" на Закарпатті Кримінальни справи стосовно Сойми досі розглядаються в суді.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини