Головна Новини Суспільство події Хабар екс-нардепа Микитася і хід у відповідь Філатова: чому те, що сталося, схоже на спектакль
commentss НОВИНИ Всі новини

Хабар екс-нардепа Микитася і хід у відповідь Філатова: чому те, що сталося, схоже на спектакль

Історія матиме розвиток, причому негативний, виключно проти самого Микитася

19 жовтня 2022, 14:45
Поділіться публікацією:

18 жовтня екс-нардепа, забудовника Максима Микитася затримали після спроби дати хабар у 22 млн грн міському голові Дніпра Борису Філатову. Сам Філатов підтвердив цей факт у своєму Telegram. Чому Філатов здав Микитася? Про що говорить такий розмір хабара? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.

Хабар екс-нардепа Микитася і хід у відповідь Філатова: чому те, що сталося, схоже на спектакль

Забудовник Максим Микитась. Фото: з відкритих джерел

Микитась міг "грати у спектаклі", зрежисованому антикорупційними органами

Експерт аналітичного центру Kyivstratpro Тарас Семенюк наголошує, що справжні деталі того, що сталося, відомі лише слідству. Але не можна виключати, вважає він, що намагалися підставити саме Філатова.

"Наприклад, Микитась після затримання пішов на правочин зі слідством, щоб уникнути в'язниці. І прийшов до градоначальника Дніпра з тим самим багатомільйонним хабарем, граючи у виставі, зрежисованій антикорупційними органами. Якщо це так, дивний розрахунок. У воєнний час навряд чи хтось ризикнув би намагатися повестися на таке", – зазначає експерт.

Вся ця історія виглядає, на його думку, дуже дивно.

"Як би там не було, Філатов вчинив абсолютно правильно. Йому запропонували хабар, а він пішов у НАБУ і повідомив про це як законослухняний громадянин. Ну, а Микитась, судячи з того, як подається цей випадок офіційними органами та ЗМІ, явно постає у негативному світлі", – резюмує Тарас Семенюк.

Спроба з боку Микитася дати хабар меру Дніпра виглядає дивно

Виконавчий директор у Центрі прикладних політичних досліджень "Пента", політичний експерт Олександр Леонов також вважає цю справу досить дивною і каламутною.

"Микитась має досить одіозну репутацію як забудовник і неодноразово фігурував у різноманітних скандалах. Більше того, він фігурує у низці кримінальних справ у статусі обвинуваченого. Наприклад, Вищий антикорупційний суд розглядає справу про заволодіння понад 81 млн. грн. Національної гвардії України", – нагадує Олександр Леонов.

У цих умовах, продовжує він, спроба з боку Микитася дати хабар меру Дніпра виглядає як мінімум дивно.

"Або як заявка на здобуття премії Дарвіна, чи як спроба провокації хабара. У будь-якому випадку, Філатов вчинив належним чином, а сама історія матиме розвиток, причому негативний, виключно проти самого Микитася, – прогнозує експерт. – Щодо сум хабарів, то вони завжди були значними. Наприклад, голова партії "Слуга народу" Олена Шуляк у листопаді минулого року називала загальний обсяг хабарів на ринку забудовників у розмірі 10 млрд. грн. на рік".

Читайте також на порталі "Коментарі" — Офіс президента відреагував на те, що ЗСУ готуються "бити Херсоном".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

4444

19 жовтня 2022, 17:01

СЕКС Знакомства нeподалекy, без oбязатeльств и дeнeг (здесь много девyшек для сeксa на pазок): бесплатно, анонимно, просто попробуй и тебе понравиться ------- https://paply.org/naraz

Ігор

19 жовтня 2022, 14:16

Якби був інший, Філатов радо б погодився, а Микитась відомий тим, що може отримати гроші від замовника і кинути на всю суму. Потім Філатову пояснювати, де він знайшов такого підрядника, який все вкрав? Навіть війна не зупиняє боротьбу за потоки. Яка ж доля чекає репарації з Росії? Збудували не країну, а корумповані бандитські терористичні екстремістські анклави з бородатими бійцями Білецького, Яроша, Пушиліна, Мотороли, ... і кубинським терористом Зе Геварою вгорі.


Новини