Головна Новини Суспільство релігія Якщо приїде, війна закінчиться: український архієпископ запросив Папу Римського до України
commentss НОВИНИ Всі новини

Якщо приїде, війна закінчиться: український архієпископ запросив Папу Римського до України

Український католицький лідер запросив Папу Римського відвідати Україну та допомогти встановити мир

8 лютого 2022, 17:49
Поділіться публікацією:

Лідер католиків східного обряду України заявив у вівторок, 8 лютого, що запросив Папу Франциска відвідати країну, назвавши це величезним жестом, який допоможе досягти миру в часи напруги з Росією. Про це повідомляє Reuters.

Якщо приїде, війна закінчиться: український архієпископ запросив Папу Римського до України

Папа Франциск - Reuters

Під час відеоконференції з Києва Верховний архієпископ Святослав Шевчук зазначив, що не потрібно чекати ідеальних умов, і візит може відбутися навіть за нинішніх обставин.

"Ми кілька разів висловлювали бажання, щоб Святіший Отець відвідав Україну. Ми його запрошували і часто повторювали. Ми сподіваємося. Жести дуже важливі, і відвідування України було б дуже сильним жестом для всього людства", – сказав Шевчук. 

Україна є переважно православною, але близько 10% населення належить до католицької церкви східного або візантійського обряду, послідовники якої перебувають у вірності Риму.

Росія згрупувала війська поблизу України, але заперечує планування нападу.

"В Україні існує консенсус не тільки серед католиків, а й серед православних і навіть невіруючих, що Папа Франциск є найважливішим моральним авторитетом у світі сьогодні. Люди кажуть, що якщо Папа приїде в Україну, війна закінчиться. Вони сприймають жест папського візиту як посланця миру", – сказав Шевчук італійською.

Щоб відвідати Україну, Папа мав би бути запрошений урядом та релігійною владою. Росія та її православна церква, яка має тісні зв’язки з Кремлем, навряд чи вітатимуть такий візит.

Це також може ускладнити справу Папи, оскільки він намагається покращити відносини з Російською Православною Церквою.

Планується друга зустріч понтифіка з російським патріархом Кирилом. Їхня зустріч на Кубі в 2016 році стала першою між папою і російським патріархом після великого розколу, який розділив християнство на східну і західну гілки в 1054 році.

Як повідомляли раніше "Коментарі", Папа Римський очолив день молитви за мир в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини