Головна Новини Суспільство релігія Вони - страждаючий народ: Папа Римський очолив день молитви за мир в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Вони - страждаючий народ: Папа Римський очолив день молитви за мир в Україні

У день молитви за Україну Папа Римський згадав про історичні страждання країни

27 січня 2022, 11:34
Поділіться публікацією:

Папа Франциск у середу, 26 січня, очолив день молитви за мир в Україні, закликаючи до діалогу для вирішення протистояння Заходу з Росією. Про це повідомляє Reuters.

Вони - страждаючий народ: Папа Римський очолив день молитви за мир в Україні

Папа Франциск вітає людей під час щотижневої загальної аудієнції у Ватикані - Reuters

Минулої неділі Франциск закликав усіх релігійних людей помолитися в середу за припинення кризи, заявивши, що напруженість загрожує безпеці Європи та може принести серйозні наслідки.

"Я прошу вас молитися за мир в Україні і робити це часто протягом дня", – сказав Франциск на своїй щотижневій загальній аудієнції, додавши, що сподівається, що "рани, страхи та розбіжності" можна подолати.

Коли люди молилися в Україні та інших місцях, Франциск сказав, що сподівається, що "благання, які сьогодні піднімаються до неба, торкнуться розумів і сердець світових лідерів, щоб діалог міг переважати, а спільне благо було поставлено вище інтересів партій".

Виходячи зі сценарію, він нагадав, що під час Другої світової війни в Україні загинуло понад п’ять мільйонів людей, і що люди там також зазнали голоду та "стільки ж жорстокості".

Це було очевидним посиланням на приблизно 3-4 мільйони українців, які загинули на початку 1930-х років, коли радянський диктатор Йосип Сталін нав’язав колективізацію сільського господарства та іншу політику, спрямовану на знищення українського націоналізму.

Трагедія, яку низка країн визнала формою геноциду, називається Голодомором і також відома як терор-голод або Великий голод.

"Вони – страждаючий народ", – сказав Папа про українців.

Міністр закордонних справ Ватикану архієпископ Пол Галлахер очолив молебень за мир в Україні в римській базиліці, на якому були присутні посол Росії у Ватикані, а також повірений у справах посольств України та США.

У своїй проповіді Галлахер сказав: "Ще більш скандальним є те, що найбільше страждають від конфліктів не ті, хто вирішує їх розпочати, а перш за все беззбройні жертви".

Як повідомляли раніше "Коментарі", Папа Бенедикт визнав, що дав неправдиві свідчення у справі про насильників у церкві.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

27 січня 2022, 12:07

Причина страждань та занепаду/корупції - кричуща непорядність патріотів. Про це треба казати вголос, щоб не заохочувати патріотів до корупції та проїдання країни.


Новини