Головна Новини Суспільство події Папа Бенедикт визнав, що дав неправдиві свідчення у справі про насильників у церкві
commentss НОВИНИ Всі новини

Папа Бенедикт визнав, що дав неправдиві свідчення у справі про насильників у церкві

Папа Римський Бенедикт XVI визнав свою помилку

24 січня 2022, 19:15
Поділіться публікацією:

Експредставник Ватикану, у минулому Папа Римський Бенедикт XVI, вибачився за те, що надав неправдиві дані у той час, коли проводилося розслідування сексуальних домагань і фактів насильства над дітьми. На той час він керував Мюнхенською архієпархією. Про це повідомляє DW.

 Папа Бенедикт визнав, що дав неправдиві свідчення у справі про насильників у церкві

Папа Бенедикт (фото з відкритих джерел)

Колишній понтифік зробив заяву, де повідомив, що помилкові свідчення не мали на меті "злого наміру". Однак він був звинувачений у "гріховності".

Тоді Бенедикт XVI сказав слідчим, що не з'явився на зборах у 1980 році, присвячених священнослужителю, звинуваченому у педофілії. Нині римський понтифік підтвердив, що був на зборах, проте наполягає, що жодного рішення про те, щоб перевести священика на пастора, там не ухвалювалося.

Нинішній представник Ватикану Папа Франциск пообіцяв встановити справедливість щодо жертв, які примусово зазнали сексуального насильства з боку представників католицької церкви.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" поінформували, що Папа Бенедикт став фігурантом у розслідуванні насильства над дітьми. Про чотири випадки насильства священиків над дітьми було проінформовано Папу Римського Бенедикта XVI, але він проігнорував цю інформацію. Розслідування провела німецька юридична фірма Westphal Spilker Wastl (WSW), виконуючи замовлення Ватикану. Папа Бенедикт на той час був архієпископом Йозефом Ратцінгером. Йому повідомляли про такі випадки насильницького поводження з хлопчиками, але реакції від нього не було.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини