Головна Новини Суспільство події Папа Бенедикт став фігурантом у розслідуванні про насильство над дітьми
commentss НОВИНИ Всі новини

Папа Бенедикт став фігурантом у розслідуванні про насильство над дітьми

Папа Бенедикт потрапив у скандал

21 січня 2022, 00:25
Поділіться публікацією:

Про чотири випадки  насильств священиків над дітьми був поінформований Папа Римський Бенедикт XVI. Але він проігнорував цю інформацію. Про це інформує  Deutsche Welle, оприлюднивши результати розслідувань  німецької юридичної фірми Westphal Spilker Wastl (WSW), яке вона  провела, виконуючи  замовлення Ватикану.

Папа Бенедикт став фігурантом у розслідуванні про насильство над дітьми

Папа Бенедикт (фото з відкритих джерел)

Представники медіа стверджують, що Папа Бенедикт в той час був архієпископом Йозефом Ратцінгером. Його повідомляли  про такі  випадки насильницького поводження з хлопчиками. Але реакції від нього не було. Всі звинувачені у насильстві священики  і надалі служили на своїх приходах. А їх  малолітні жертви  не отримали  ніякої  допомоги.  

За інформацією адвоката Мартіна  Пуша,  колишнього Папу можливо звинуватити  за цими чотирма випадками в неправомірності дій, що мають відношення до зловживань, які скоювались, коли він виконував обов’язки архієпископа. Адже після оприлюднення всіх цих випадків винуватці працювали і надалі пасторами.

 Колишній представник Ватикану відкидає такі обвинувачення. Теперішнього архієпископа з міста Мюнхен  теж обвинувачують,  що він не допустив втручання в  два випадки  таких зловживань. Але сам  Ватикан вже висловлює  "сором і каяття", у відповідь про нездійсненні зловживання.

В оприлюдненому  звіті  фірми WSW вказано  про  майже 500 випадків насильницького поводження з дітьми, які  були здійснені за час з 1945 по 2019 роки.  Ці насильницькі дії зі сторони священників   мали відношення до хлопчиків.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що Папа Франциск прокоментував насильство у католицькій церкві Франції.


 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини