Головна Новини Суспільство події Папа Франциск прокоментував насильство у католицькій церкві Франції
commentss НОВИНИ Всі новини

Папа Франциск прокоментував насильство у католицькій церкві Франції

У Франції виявили католицьких священиків-педофілів

6 жовтня 2021, 19:35
Поділіться публікацією:

Намісник Римо-Католицької церкви Франциск прокоментував гучний інцидент, учасниками якого стали священники Франції, які  за сім десятиліть скоїли численні випадки сексуального насильства стосовно місцевих неповнолітніх мешканців. Він висловився, що йому дуже болюче та соромно після оприлюднення документів звіту. Про це інформує ТСН, використовуючи інформацію Associated Press.

Папа Франциск прокоментував  насильство у католицькій церкві Франції

Папа Франциск (фото з відкритих джерел)

За його словами, різних злочинів, скоєних на ґрунті сексуального насильства дуже багато. І він висловлює малим французам, які стали жертвами священиків-педофілів, свої співчуття  через отримані особисті та психологічні  травми. Також главі католиків соромно за неспроможність церкви вчасно потурбуватись про них.

 Католицький ієрарх звернувся до вищого католицького духовенства і місцевих служителів зробити все від них залежне, щоб такі трагедії більше не відбувались.

За інформацією ЗМІ, вчора оприлюднили дані  про виявлених католицьких настоятелів, які були причетні до сексуального насильства. За сім десятиліть  від цих ґвалтівників у сутанах  потерпіло понад 10 тисяч дітей. Ці скандальні факти оприлюднив керівник незалежної  комісії, яка розслідує ці сексуальні злочини в церковному середовищі Жан-Марк Сові провідному ЗМІ країни Le Monde.

Ці злочини сексуального насильства розслідують  ще з 2018 року. Встановлено, що зі 115 тисяч французьких католицьких екс-священників та теперішніх служителів, 2900-3200 настоятелів вчинювали різні злочини сексуального характеру. Це — сексуальні домагання, розбещення  неповнолітніх, причетність до дитячої порнографії та замовчування  сексуальних злочинів. 

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що Папа Франциск закликав усіх вакцинуватися від COVID -19.  

 
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини