Головна Новини Суспільство релігія Яке церковне свято 21 липня: що можна і не можна робити сьогодні
commentss НОВИНИ Всі новини

Яке церковне свято 21 липня: що можна і не можна робити сьогодні

Що можна робити 21 липня, а від яких дій церква рекомендує відмовитись - дізнайтесь у матеріалі

21 липня 2022, 07:25 comments1857
Поділіться публікацією:

Як передає портал "Коментарі", сьогодні 21 липня православні віруючі моляться Казанській іконі Божої Матері, а ще цієї дати відзначається народне свято – Прокоп'єв день або Жнивник. Відомо, що великомученик Прокопій був родом з Єрусалиму та служив у війську імператора Діоклетіана. Його батько був християнином, а мати – язичницею, але сам Прокопій завжди тяжів до православної віри. Одного разу імператор відправив його до Олександрії для переслідування християн, де йому було послано голос і знамення. Після цього випадку Прокопій відмовився від переслідування та зруйнував будинки всіх язичницьких ідолів. Мати розповіла про все Діоклетіану, тоді Прокопія схопили і довго мучили, змушуючи зректися Христа. Усіх тих, хто підтримав мученика, вбили, а потім стратили мечем та його самого.

Яке церковне свято 21 липня: що можна і не можна робити сьогодні

Церковне свято. Фото: із відкритих джерел

Прикмети 21 липня

погода сьогодні хороша – можна сіяти озимі;

встигла чорниця 21 липня — встигла і жито;

бджоли агресивні – чекати посухи;

З цього дня починається сильна спека.

Що сьогодні не можна робити

Незважаючи на традиції наших предків, які говорили, що цієї дати можна розпочинати жнива, православна церква рекомендує відмовитися від земельних робіт. Також небажано проводити генеральне прибирання або щось робити вдома. Віруючим заборонено лаятись і перебувати у смутку – краще присвятити день благим справам.

Що можна робити 21 липня

Слов'яни в цю дату розпочинали жнива – ходили на поле та читали спеціальні змови, а також приносили дари Богам. На честь свята влаштовували пишні гуляння – пекли пироги, водили хороводи та співали пісні. Православні віруючі сьогодні можуть помолитися Казанській іконі Божої Матері за допомогу у справах та захист від хвороб.

Читайте також на порталі "Коментарі" — яке церковне свято було 20 липня: які головні заборони діяли цього дня.

Також видання "Коментарі" повідомляло — Китай проти США, отже, за РФ: про що говорить нова заява КНР — у чому загроза для України. Експерти детально розповіли у ексклюзивному інтерв'ю.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини