Головна Новини Суспільство релігія Як виглядала мати Ісуса: вчений відтворив обличчя Діви Марії
commentss НОВИНИ Всі новини

Як виглядала мати Ісуса: вчений відтворив обличчя Діви Марії

Вчений з Бразилії зібрав дані та на їх основі реконструював обличчя Діви Марії

28 вересня 2023, 17:55 comments3509
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Бразильський професор і дизайнер Атіла Соареш використав біометричні, антропоморфні дані та штучний інтелект, щоб здійснити реконструкцію лиця Діви Марії.

Як виглядала мати Ісуса: вчений відтворив обличчя Діви Марії

Як виглядала мати Ісуса Діва Марія. Фото з відкритих джерел

Про зовнішність Ісуса, який є одним з найбільш знакових персонажів історії західної цивілізації, майже не збереглося інформації, або вона є суперечливою. Однак, ще менше ми знаємо про те, як могла виглядати його мати – Діва Марія.

Атіла Соареш, який є фахівцем з історії, філософії, середньовічної церкви, історії мистецтва, антропології та соціології провів чотири місяці досліджень, щоб створити лице Діви Марії. Соареш у своїй роботі використав дослідження, яке базувалось на Туринській плащаниці, де міститься вигляд обличчя Ісуса. Дослідник пояснює, що Ісус отримав свою зовнішність лише від Діви Марія, адже народився від непорочного зачаття. Таким чином його обличчя буде максимально близьким до лиця Діви Марії.

Соареш врахував антропологічні характеристики черепів жінок того часу та застосував штучний інтелект для обробки великої кількості інформації. Вчений врахував навіть культурні особливості, підкреслюючи, що вже тоді жінки мали традицію використовувати червону помаду, щоб запобігти сухості шкіри та губ.

Таким чином Атіла Соареш створив кілька зображень лиця Діви Марії різного віку: 13 та 33 роки. Переглянути те, як могла виглядати Діва Марія можна нижче:

Як виглядала мати Ісуса: вчений відтворив обличчя Діви Марії - фото 2
Як виглядала мати Ісуса: вчений відтворив обличчя Діви Марії - фото 3

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що дослідники провели різносторонній аналіз у кількох сферах та змогли показати обличчя Ісуса.

Також "Коментарі" писали про науковців, які з черепа відтворили обличчя чоловіка, що проживав на території Африки 35 тис. років тому.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини