Головна Новини Суспільство релігія Як Папа Римський пожартував про Бразилію
commentss НОВИНИ Всі новини

Як Папа Римський пожартував про Бразилію

Папа Римський Франциск під час зустрічі з бразильськими священнослужителями пожартував про їхню країну

27 травня 2021, 10:50
Поділіться публікацією:

Папа Римський Франциск провів зустріч з двома священнослужителями з Бразилії. Священники попросили понтифіка молитися за народ республіки. На що Папа Римський Франциск відповів жартом. Про це повідомляє УНН.

Як Папа Римський пожартував про Бразилію

Папа Римський влучно пожартував про Бразилію - деталі. Фото: regnum.ru

“Вам немає порятунку. Занадто багато кашаси (бразильський національний міцний алкогольний напій — ред.) і мало молитов”, —  жартівливо відповів Франциск.

Після цього Папа Римський написав пальцем хресне знамення на лобі сановника з північно-східного бразильського штату Параїба.

Пізніше бразильські священники розповіли газеті Globo, що пішовши з зустрічі, вони кілька разів зупинялися на вулиці, щоб посміятися, згадуючи про те, що сталося.

Священнослужителі з Південної Америки оцінили жарт глави Римської Католицької Церкви. Натомість після цієї фрази понтифік переконав, що Бразилія є постійною країною в його молитвах.

Нагадаємо, що раніше Папа Римський Франциск наказав скоротити заробітну плату кардиналам на 10% і знизити зарплату більшості інших священнослужителів, які працюють у Ватикані. Таке рішення було прийнято для того, щоб зберегти робочі місця співробітників. Глава католицької церкви зізнався, що Ватикан через пандемію відчуває дефіцит ресурсів, при тому, що в середньому кардинали у Ватикані отримують зарплату в розмірі 4-5 тисяч євро на місяць, при цьому маючи пільгу на оплату житла.

Також сайт "Коментарі" раніше повідомляв, що на світ чекає нова катастрофа — глобальний потоп. Такий невтішний прогноз зробив Папа Римський Франциск у своїй нещодавно виданій книзі під назвою "Пороки та чесноти" (Vice and Virtues). Детальніше про це читайте в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини