Головна Новини Суспільство релігія На світ чекає новий потоп - Папа Римський
commentss НОВИНИ Всі новини

На світ чекає новий потоп - Папа Римський

Папа Римський Франциск зробив невтішний прогноз

4 березня 2021, 07:55
Поділіться публікацією:

На світ чекає нова катастрофа — глобальний потоп. Такий невтішний прогноз зробив Папа Римський Франциск у своїй нещодавно виданій книзі під назвою "Пороки та чесноти" (Vice and Virtues).

На світ чекає новий потоп - Папа Римський

Папа Римський спрогнозував глобальний потоп: яка біда чекає на людство. Фото: synod.ugcc.ua

На думку Папи Римського, потоп відбудеться через зміни клімату. Проте понтифік впевнений, що біду можна буде уникнути, якщо зараз лідери різних країн об'єднають свої сили та відреагують на кліматичні проблеми.

"Всесвітній потоп станеться, якщо ми продовжимо йти тим же шляхом", — вважає Франциск.

Окрім того, Папа Римський нагадав, що всесвітній потоп, який за біблійськими переказами пережив Ной, вдалося подолати завдяки доброчесності і відповідальності. Понтифік провів паралелі с сучасним світом та припустив, що для боротьби з кліматичними змінами владі потрібно в першу чергу розібратися з корупцією і несправедливістю.

Проте Франциск і не відкидає того, що сам по собі потоп може бути вигаданим міфом, проте в будь-якому разі це хороший приклад того, як Бог може обрушити свій гнів заради боротьби з гріхами людей. Тож ця історія має послужити прикладом та попередженням для людства.

Нагадаємо, що Папа Римський Франциск раніше планував запровадити ще одне свято — день для вшанування бабусь та дідусів. Священнослужитель аргументує свою думку т переконує, чому це свято дійсно потрібне. Його пояснення дивіться в нашому матеріалі.

Також сайт "Коментарі" повідомляє, чому Папа Римський Бенедикт XVI покинув Ватикан. За його словами, він зробив такий важливий крок усвідомлено і не шкодує про зроблений вибір. Його відверту історію читайте тут.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини