Головна Новини Суспільство релігія Вселенський патріарх розкритикував російську церкву за злочини в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Вселенський патріарх розкритикував російську церкву за злочини в Україні

Вселенський патріарх Варфоломій засуджує злочинну діяльність російської церкви

22 березня 2023, 16:43
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Духовний лідер православного світу Вселенський патріарх Варфоломій критично висловився про Московський патріархат, який разом з керівництвом Росії здійснював злочинні дії. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформаційну агенцію Reuters.

Вселенський патріарх розкритикував російську церкву за злочини в Україні

Вселенський патріарх Варфоломій. Фото з відкритих джерел

Вселенський патріарх Варфоломій критикує російську церкву за її участь у війні проти України. Духовний лідер православного світу згадав, що московська церква допомагала вивозити дітей з України на територію Росії.

"Церква та державне керівництво в Росії співпрацювали у злочині агресії та розділили відповідальність за скоєні злочини, як-от шокуюче викрадення українських дітей", — сказав Вселенський патріарх.

Окрім того, Варфоломій прямо називає дії Московського патріархату злочинними.

"Наш міжрелігійний діалог має зосередитися на способах протистояти та нейтралізувати здатність керівництва Московського Патріархату підривати єдність і теологічно легітимізувати злочинну поведінку", – сказав Варфоломій.

Нагадаймо, що саме Вселенський патріарх Варфоломій підтримав, а у 2019 році визнав новостворену Українську православну церкву. Тоді духовний лідер православного світу зазначив, що російська влада використовує власну церкву як "інструмент для досягнення своїх стратегічних цілей".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Європейський суд з прав людини оголосив дату слухань у справі "Україна проти Росії". Україна подала позов проти РФ у порушені прав людини в Криму від початку його незаконної анексії у 2014 році.

Також "Коментарі" писали, що стався потужний землетрус: його відчуло 285 млн людей.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини