Головна Новини Суспільство релігія Вірян закликають не йти до храмів у Великодню ніч: яка причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Вірян закликають не йти до храмів у Великодню ніч: яка причина

Військові адміністрації приймають рішення щодо роботи церков в областях у Великодню ніч

19 квітня 2022, 14:06 comments1103
Поділіться публікацією:

Міністр культури Олександр Ткаченко закликав громадян молитися в ніч перед Великоднем вдома через ймовірність провокацій та обстрілів релігійних споруд окупантами. Про це він написав в Телеграм.

Вірян закликають не йти до храмів у Великодню ніч: яка причина

Фото ілюстративне / Pixabay

"Міноборони російської федерації фактично зараз погрожує обстріляти українські церкви у Великодню ніч. Звичайно, подають це з боку нібито майбутніх провокацій України. Раніше рашисти провокаціями виставляли вбивства в Бучі, Гостомелі та інших містечках Київської області. Тому нагадую, що надзвичайно важливо дотримуватись обмежень воєнного стану та правил комендантської години у вашому регіоні. Великодні богослужіння для християн східного обряду будуть доступні в онлайн-форматі та по телебаченню. Зокрема, і в національному марафоні єдиних новин #UAразом", — наголосив він.

Трансляція богослужіння УПЦ в Михайлівському соборі буде доступна з 23:30 23 квітня на каналі UA:Культура та в марафоні. Трансляція УГКЦ Патріаршого собору Воскресіння Христового розпочнеться о 7:30 24 квітня на тих же ресурсах. Тому вірян запрошують приєднатися до Великодніх служб дистанційно й дотримуватися правил воєнного стану.

В деяких ОВА вже оголосили про роботу церков на свято.

У Полтавській області, за рішенням військової адміністрації, з 13:00 23 квітня до 6:00 26 квітня не проводитимуться масові церковні служби ні в храмах, ні на прилеглих територіях. В церквах можуть здійснювати службу без вірян не більше 10 священнослужителів.

В Дніпропетровській області скасовують комендантську годину на Великодню ніч з 22.00 23 квітня до 5.00 24 квітня. А ще поліція слідкуватиме за тим, щоб громадяни не вживали алкоголь у громадських місцях. Вуличне освітлення не вимикатимуть.

В Кіровоградській області не скасовують комендантську годину. Молитви у Синагозі, Костелі, храмах будуть без вірян. Йти до церков можна буде не раніше 6 години ранку.

Раніше ми писали, які великодні обряди виконували наші предки протягом Страсного тижня. Наші предки називали обрядовий хлiб, який готували до Великодня, пасками або "бабами". Як повідомляють автори статті Енциклопедії сучасної України, раніше випікали понад сорок рiзновидiв пасок.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/otkachenkokyiv
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини