Головна Новини Суспільство релігія Віруючі виступили проти приїзду Константинопольського патріарха Варфоломія до Києва
commentss НОВИНИ Всі новини

Віруючі виступили проти приїзду Константинопольського патріарха Варфоломія до Києва

Віруючі у всіх куточках України провели серію акцій, на яких зажадали припинити церковні конфлікти і виступили проти візиту патріарха Варфоломія до Києва на День Незалежності

17 серпня 2021, 19:53
Поділіться публікацією:








У Мережі з'явилися відео з мітингів, на яких віруючі канонічної Української православної церкви виступали проти приїзду Константинопольського патріарха Варфоломія до Києва на День Незалежності.

Віруючі виступили проти приїзду Константинопольського патріарха Варфоломія до Києва

Віруючі проти приїзду патріарха Варфоломія до Києва. Фото: УПЦ

Віруючі вважають, що на цей момент Україна переживає другий церковний розкол за останні 30 років — людей знову позбавляють права молитися і відвідувати храми, відновлені їх предками.

"Саме його політичне рішення дати Томос спровокувало хвилю релігійних конфліктів і захоплень храмів. Вже тисячі людей постраждали, сотні отримали каліцтва і травми", — розповідають пастирі УПЦ.

У всіх куточках України були проведені мітинги, на яких віруючі почали вимагати припинити церковні конфлікти та виступили проти візиту патріарха Варфоломія до Києва на День Незалежності. Зокрема, участь у багатолюдних акціях протесту взяли парафіяни Свято-Успенської Києво-Печерської лаври, Свято-Успенської Почаївської лаври, Свято-Успенської Святогірської лаври, Свято-Троїцького Іонинського монастиря в Києві, Софронієво-Молченській Печерської пустелі та ін.

Під час акцій віруючі зверталися до Патріарха Варфоломія з закликами: "Руки геть від святих лавр!", "Святий князя Володимир, захисти нас від Варфоломія!", "Патріарх Варфоломій! Ми, православні українці, Вас не чекаємо!", "Князь Володимир об'єднав хрещенням — Варфоломій розділяє Томос! "," Ні дискримінації УПЦ! ".

"Варфоломій веде велику політичну гру. Він вважає, що може вершити долі не тільки віруючих, але і цілих держав", — вважають представники УПЦ. "Цей експеримент триває вже два роки. Він супроводжується тотальним переслідуванням віруючих Української православної церкви. Але посіяні Варфоломієм насильство, погрози та схвалювані захоплення церков не змусили віруючих УПЦ відвернутися від своїх храмів, братів і сестер. Вони захищають віру і попереджають всіх про темні наміри Варфоломія ", — відзначають віряни.

Показово, що Варфоломій з'явиться в Україні саме в той день, коли у Франції стався масштабний релігійний конфлікт, який отримав назву "Варфоломіївська ніч". Тисячі віруючих Української православної церкви закликають не повторювати помилки минулого і не перетворювати Україну на територію міжконфесійних і релігійних конфліктів.

Нагадаємо, що в перші дні Успенського поста на території всієї України віруючі провели масові акції проти приїзду в Україну єпископа Константинопольського патріархату Варфоломія.

Зокрема, парафіяни УПЦ заявили про фізичне і моральне насильство з боку ПЦУ, підконтрольного Константинопольському патріархату. Як стверджують парафіяни УПЦ, перехід церкви під контроль ПЦУ не є добровільним і мирним, а відбувається насильно і більше нагадує рейдерство.

Віруючі виступили проти приїзду Константинопольського патріарха Варфоломія до Києва - фото 2

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що ПЦУ покарала священника-блогера за скандальний пост про жінок. Священник написав скандальний пост про аборти та безвідповідальності жінок. Детальніше про це читайте в нашому матеріалі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Влад

17 серпня 2021, 21:23

Зевезені ешелонами з усяких холодних та голодних мухосранськів рашки ці МАНКУРТИ та кацапоморді-кологури і далі в УКРАЇНІ чтокають та какають, какають та какають.... З цією сепарсько-колоборантною мерзотою кацапомордих-кологурів та манкуртів, треба вже закінчувати на теренах УКРАЇНИ, раз і назавжди...!!!


Новини