Головна Новини Суспільство релігія Великдень 2022: як працюватимуть церкви в Україні в умовах війни
commentss НОВИНИ Всі новини

Великдень 2022: як працюватимуть церкви в Україні в умовах війни

Українцям розповіли, як у військовий час працюватимуть церкви на Великдень і чи проводитимуться богослужіння

16 квітня 2022, 01:25
Поділіться публікацією:

У неділю, 24 квітня, православні християни відзначатимуть Великдень, і це церковне свято є одним із найважливіших у році. Цього дня заведено йти до храму, молитися, освячувати паски, фарбовані яйця та інші продукти. Але зараз в Україні продовжується війна, тому святкування, на жаль, відбуватиметься в інших умовах.

Великдень 2022: як працюватимуть церкви в Україні в умовах війни

Чи працюватимуть церкви на Великдень (фото з відкритих джерел)

У всіх українських містах зараз діє комендантська година, її час встановлюють представники місцевої влади. Але у цей період, як повідомили у Нацполіції та Православній церкві України, культові споруди будуть закриті. Великодні богослужіння також не будуть проводитись у нічний час.

Освячування пасхальних кошиків відбуватиметься у храмах та на прилеглих до них територіях в певний проміжок часу, з урахуванням комендантської години у тому чи іншому регіоні. Це стосується християн як західного, і східного обряду. 

Нагадаємо, що остання неділя перед Великоднем, яку у 2022 році православні відзначають 24 квітня, називається Вербна — цього дня заведено йти до храму та освячувати гілочки верби. Це одне з найважливіших дванадесятих свят, яке означає вхід Господній до Єрусалиму. Які існують заборони цього дня?

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що український синоптик Станіслав Щедрін спрогнозував похолодання на Великдень та опади у вигляді дощу. Десь після 20 квітня в Україні почнуть погіршуватися погодні умови й такий прогноз протримається до 29-30 числа.

Читай також, як у домашніх умовах приготувати сирну паску з сухофруктами, яка стане справжньою окрасою вашого столу: покроковий рецепт смачної страви.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини