Головна Новини Суспільство релігія Ватикан ухвалив важливе рішення щодо транссексуалів
commentss НОВИНИ Всі новини

Ватикан ухвалив важливе рішення щодо транссексуалів

Транссексуалів урівняли у певних правах з іншими католиками

9 листопада 2023, 17:40
Поділіться публікацією:

Транссексуали нарівні з будь-якими іншими віруючими можуть прийняти хрещення, а також стати хрещеними батьками та свідками під час вінчання у Римо-католицькій церкві. Таке роз'яснення зробила Дикастерія доктрини віри, повідомляє італійське агентство ANSA.

Ватикан ухвалив важливе рішення щодо транссексуалів

Ватікан пояснив свою позицію щодо прав транссексуалів

У доктринальному офісі Ватикану наголосили, що винятком для участі транссексуалів у таїнстві хрещення може бути ситуація, в якій існує ризик "викликати публічний скандал чи дезорієнтацію серед віруючих". Коментуючи можливість гомосексуальної пари хрестити свою дитину, у тому числі народжену за допомогою сурогатного материнства, представники Римо-католицької церкви наголосили, що для цього необхідна "обґрунтована надія, що вона здобуде освіту в католицькій релігії".

Роз'яснення стало відповіддю на запит бразильського єпископа Хосе Негрі, який направив до доктринального офісу шість питань щодо участі представників ЛГБТК+ у таїнствах хрещення та вінчання. 2020 року Франциск публічно зробив неоднозначну заяву про легалізацію цивільних одностатевих спілок, викликавши суперечливу реакцію всередині Римо-католицької церкви. Остання, як і більшість християнських конфесій та деномінацій, розглядає гомосексуальність як гріх і визнає шлюбом лише союз чоловіка та жінки.

Тим часом, кандидатка в президенти США різко критикувала Путіна, назвавши "вбивцею півмільйона людей". Одна з головних конкуренток Дональда Трампа та кандидат у президенти США Ніккі Хейлі критично висловилася про президента Росії Володимира Путіна.

Bloomberg назвав три складові, які потрібні Україні для перемоги. Видання вважає, що Україні потрібна нова стратегія, побудована навколо досягнення врегулювання, вигідного нашій країні, а не перемоги.

А Стефанишина пояснила, чи потрібний захист російської мови в Україні. Віце-прем'єр-міністр Ольга Стефанишина пояснює, чому в Україні не потрібно захищати російську мову.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини