Головна Новини Суспільство релігія В УПЦ (МП) відреагували на спробу заборонити їх діяльність
commentss НОВИНИ Всі новини

В УПЦ (МП) відреагували на спробу заборонити їх діяльність

Церква Московського патріархату в Україні випустили заяву щодо нового законопроєкту, який може заборонити її діяльність.

19 жовтня 2023, 17:10 comments1086
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Українська православна церква (Московського патріархату) на власному сайті опублікувала заяву щодо рішення Верховної Ради у першому читанні прийняти законопроєкт про заборону релігійних організацій, пов’язаних із РФ. В УПЦ (МП) стверджують, що вони є "самостійною і незалежною" організацією.

В УПЦ (МП) відреагували на спробу заборонити їх діяльність

Лідери РПЦ та УПЦ (МП). Фото з відкритих джерел

В заяві Української православної церкви (МП) йдеться, що законопроєкт №8371 має на меті заборонити її діяльність. УПЦ (МП) стверджують, що такими діями Верховна Рада "порушує права на свободу віросповідання громадян України".

"В самому проєкті закону про УПЦ не йдеться, однак його походження, медійне та політичне супроводження свідчать про те, що цей закон будуть застосовувати до УПЦ, яка насправді є самостійною і незалежною церквою, і свідомо намагаються видати її за РПЦ, а священнослужителів та віруючих людей, які є громадянами України, віднесли до агентів РФ", — заявили в УПЦ (МП).

Нагадаємо, що з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну СБУ відрило 68 кримінальних справ проти представників УПЦ (МП). Серед цих справ 16 стосувались митрополитів церкви. СБУ вказали, що серед викритих злочинів було доведено 20 фактів державної зради та колабораціонізму.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що народні депутати підтримали законопроєкт про заборону релігійних організацій, зокрема УПЦ (МП) у першому читанні.

Також "Коментарі" писали про чотири області України, які заборонили діяльність УПЦ московського патріархату. Зокрема це стосується Житомирської, Волинської, Хмельницької та Рівненської областей.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини