Головна Новини Суспільство релігія У всіх куточках країни пройшли масові акції проти приїзду в Україну патріарха Варфоломія
commentss НОВИНИ Всі новини

У всіх куточках країни пройшли масові акції проти приїзду в Україну патріарха Варфоломія

Віруючі України провели масові акції проти приїзду патріарха Варфоломія 24 серпня на святкування 30-річчя Незалежності України

16 серпня 2021, 19:17
Поділіться публікацією:

Успенський піст в Україні почався масовими акціями протесту. Віруючі практично з усіх куточків країни вийшли на вулиці, щоб сказати своє вагоме слово проти приїзду в Україну єпископа Константинопольського, патріархату Варфоломія. Причому географія міст, де люди вийшли на вулиці була найрізноманітніша, практично не залишилося жодного населеного пункту, де б люди не вирішили публічно продемонструвати свою громадянську позицію. Відразу після святкової недільної літургії віруючі вийшли на вулиці з плакатами проти приїзду Варфоломія. Як інформує видання "Коментарі", пряму трансляцію акцій вів телеканал "Перший Незалежний".

У всіх куточках країни пройшли масові акції проти приїзду в Україну патріарха Варфоломія

Віруючі УПЦ в Тернопільській області Фото з відкритих джерел

Парафіяни розповіли, що головна мета їхньої акції — звернути увагу патріарха Варфоломея на ту кризу, яка виникла в українському православ'ї після рішення Константинополя надати Томос ПЦУ.

Віряни відзначають, після того, як Константинополь фактично ручілся за створення ПЦУ в Україні вони постійно відчувають моральне і фізичне насилля з боку ПЦУ. Після того, як ПЦУ отримала Томос в православному світі України з'явилося таке поняття, як рейдерство, невластиве раніше для християн. У підсумку перехід під структуру ПЦУ почав проходити насильницьким шляхом, а не добровільним, як може здатися ззовні.


Парафіяни УПЦ висловлюють своє занепокоєння тим, що візит патріарха Варфоломія 24 серпня може дати новий імпульс для захоплення храмів і церков УПЦ.

Глава Синодального відділу у справах молоді УПЦ, настоятель Свято-Троїцького Іонинського монастиря в Києві архієпископ Обухівський Іона (Черепанов) зазначив, що обурення людей не виникло саме по собі, адже вони, як то кажуть "на собі відчули, які плоди" любові "Варфоломія".

Парафіяни церков Одеської єпархії зазначили, що Варфоломій своїм вчинком фактично вніс розкол в землі, які тисячоліття тому збирав князь Володимир.

Віруючі Запорізької єпархії вирішили не тільки масовими акціями протесту звернути увагу на проблему, а й запустити флеш-моб "Варфоломій, ми тебе не звали" в соцмережі. У мережі дана акція іменується з хештегом # СтопВарфоломей.

Читайте також на порталі "Коментарі" — стало відомо, як президент Зеленський відреагував на хресний хід УПЦ в Києві.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Владимир

16 серпня 2021, 23:02

пртестуют московские прихвостни по указке гундяева

Владимир

16 серпня 2021, 23:01

Протестуют московские прихвостни по указке гундяева

Святой Онуфрий

16 серпня 2021, 20:00

Вы идиоты и имбецилы, продались за фубли. СЛАВА УКРАЇНІ!


Новини