Головна Новини Суспільство релігія У православній церкві України розповіли, як привітати дітей з Днем Святого Миколая: не лякайте їх різками
commentss НОВИНИ Всі новини

У православній церкві України розповіли, як привітати дітей з Днем Святого Миколая: не лякайте їх різками

В православній церкві України наголосили, що це не день для дорогих подарунків

17 грудня 2021, 11:45
Поділіться публікацією:

У православній церкві України розповіли, як привітати дітей з Днем Святого Миколая: не лякайте їх різками

Новорічна ялинка. Фото з відкритих джерел

У цей день у церкві радять вчити не лише отримувати подарунки, а й робити їх. Настоятель православної церкви України (ПЦУ) митрополит Епіфаній дав кілька порад батькам, як познайомити дітей із сенсом Дня Святого Миколая, яке святкуватимуть уже цієї неділі, 19 грудня. Про це він написав у Facebook.

За словами Епіфанія, цей день не потрібно перетворювати у свято дорогих подарунків. Краще приділити більше уваги дитині та навчити її саму робити приємність іншим.

"Однією з найбільших християнських чеснот є уміння віддавати, не вимагаючи нічого натомість. Чинити добро не заради похвали чи вдячності, не заради якоїсь миттєвої чи відстроченої винагороди, але від щирого серця та з любові. Навчайте дитину цієї любові та щирості, допоможіть їй підготувати подарунки для родичів і своїм прикладом покажіть, якою може бути турбота про своїх ближніх," — написав Епіфаній у Facebook.
Також очільник української церкви порадив відмовитись від традиції лякати неслухняних дітей "різками", які нібито дарує Святий замість подарунків непослухам. Він наголошує, що фізичне не принесе добрих плодів, а стане причиною жорстокості дитини.

"Не погрожуйте дитині, що "святий Миколай принесе різочку" за її нечемну поведінку. Фізичне покарання рідко приносить добрі плоди, але може стати причиною для черствіння серця та формування жорстокості в дитині," — наголосив Митрополит.

У своїх порадах Епіфаній радить батькам згадати історію свята та розповісти дітям про життя Святого Миколая, якого в цей день вшановує церква.


Читайте також: Стало відомо, які подарунки не можна дарувати дітям на День Святого Миколая



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини