Головна Новини Суспільство релігія У храмі Гробу Господнього в Єрусалимі з'явився благодатний вогонь
commentss НОВИНИ Всі новини

У храмі Гробу Господнього в Єрусалимі з'явився благодатний вогонь

В Єрусалимі послабили карантинні обмеження і в нинішньому році до храму Гробу Господнього з'їхалися набагато більше паломників, ніж рік тому

1 травня 2021, 14:35
Поділіться публікацією:

Благодатний вогонь з'явився в храмі Гробу Господнього в Єрусалимі. Служителі Грецької церкви та представники інших конфесій отримали його з рук патріарха Єрусалимського Феофіла III роздав. Про це пишуть "РІА Новини".

У храмі Гробу Господнього в Єрусалимі з'явився благодатний вогонь

Цей вогонь є символом нерукотворного світла Воскресіння Христового, який вважається важливою святинею для віруючих. Згідно з повір'ям, вогонь з'являється напередодні православного Великодня після молитов патріарха, духовенства і прочан в усьому світі.

Церемонія Святого вогню, як правило, привертає десятки тисяч віруючих до чималого сірого едикула в Гробу Господньому, який, як вважають, містить гробницю, де Ісус лежав 2000 років тому.

Сонячні промені, які проникають через люк в куполі церкви, як вірять віруючі, запалюють полум'я глибоко всередині склепу, таємничий акт, який вважається дивом Святої суботи щороку перед православною пасхальною неділею.

Благодатний вогонь буде переданий представникам 11 країн, які відправили за ним свої літаки в Єрусалим: Кіпру, Болгарії, Білорусії, Молдавії, України, Росії, Румунії, Греції, Грузії, Польщі та Казахстану.

Раніше "Коментарі" писали, що відвідати великодні богослужіння планують близько мільйона жителів України. Всього в найближчу ніч працюватимуть 14 тис. Храмів. Публічну безпеку і порядок забезпечуватимуть понад 29 тис. правоохоронців, серед яких буде 21,1 тис. поліцейських, 1,6 тис. нацгвардійців, 1,4 тис. курсантів установ Міністерства внутрішніх справ (МВС), а також співробітники Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС).

Правоохоронці нагадують, що в умовах активного поширення коронавірусної інфекції COVID-19 під час масових заходів важливо дотримуватися соціальну дистанцію і використовувати засоби індивідуального захисту.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини