Головна Новини Суспільство релігія Стрітення Господнє: що можна і не можна робити 15 лютого
commentss НОВИНИ Всі новини

Стрітення Господнє: що можна і не можна робити 15 лютого

Стрітення Господнє відзначається щорічно на 40-й день після Різдва

15 лютого 2021, 08:40 comments1523
Поділіться публікацією:

У понеділок, 15 лютого, православні християни відзначають Стрітення Господнє. Це свято знаменує "зустріч" з Богом. У цей день потрібно піти на службу в храм і поставити свічки за здоров'я та благополуччя рідних і близьких. А що у свято робити категорично заборонено?

Стрітення Господнє: що можна і не можна робити 15 лютого

Стрітення Господнє / фото: kleo.ru

Варто знати, що Стрітення Господнє — важливе свято, яке щорічно відзначається на 40-й день після Різдва. Саме на сороковий день після народження Ісуса, Діва Марія і Йосип, згідно з традицією, принесли немовля до церкви, щоб засвідчити його народження. Пророк Симеон, визнавши в ньому Христа Спасителя, сповістив, що пророцтво, якого чекали понад 200 років, збулося. Ця "зустріч" знаменує перехід від Старого завіту до Нового, зустріч двох епох.

За народним календарем сьогодні ж відзначають "зустріч" зими та весни. Наші предки вважали, що цей день наділений магічною силою, тому варто дотримуватися кількох заборон:

— У свято Стрітення Господнє не можна займатися важкою фізичною працею, тому прання, прибирання або ремонт варто перенести на інший день;

— Не можна вживати нецензурну лексику і конфліктувати;

— У це свято не можна відмовляти в допомозі нужденним;

— На Стрітення не варто вирушати в далеку дорогу, в старі часи вірили, що через мінливу погоду в дорозі можуть трапитися неприємності;

Краще проведіть цей день з хорошими та радісними думками. Сходіть на святкову службу до церкви, візьміть свічки та попросіть Господа про здоров'я і благополуччя для своєї сім'ї.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що 19 липня українці відзначатимуть нове свято.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини