Головна Новини Суспільство релігія "Собор стане мечеттю": Ердоган відповів на критику Євросоюзу через зміну статусу музею Айя-Софія
commentss НОВИНИ Всі новини

"Собор стане мечеттю": Ердоган відповів на критику Євросоюзу через зміну статусу музею Айя-Софія

Президент Реджеп Ердоган переконаний, що ніхто не має права дорікати турків за їх тверду релігійну позицію

12 липня 2020, 17:49 comments1579
Поділіться публікацією:

Президент Туреччини Реджеп Ердоган відреагував на критику Європейського Союзу та ряду держав по перетворенню собору Святої Софії в Стамбулі з музею в мечеть, про що повідомлялося раніше. Позицію глави держави, передає турецьке інформагентство Anadolu.

"Собор стане мечеттю": Ердоган відповів на критику Євросоюзу через зміну статусу музею Айя-Софія

На думку Ердогана, країни, які не можуть побороти ісламофобію на своїй території, критикують Туреччину за використання свого суверенного права змінити статус собору Святої Софії.

"Туреччина прийняла рішення про зміну статусу Айя-Софії з музею в мечеть грунтуючись на бажанні і волі народу. Думка інших держав не може вплинути на наше рішення", — резюмував турецький лідер.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що президент Туреччини Реджеп Ердоган зазначив, що світова пандемія коронавіруса не завадить перспектив держави у розвитку. Тоді він підкреслив, що Туреччина зробила куди більш значущі кроки для виходу з кризи, ніж більшість більш розвинених країн Європи і Заходу.

"Ми зобов'язані у найкоротші терміни усунути шкоду від пандемії і зробити нові проривні кроки в економічній сфері", — заявив Ердоган.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини