Головна Новини Суспільство релігія Скільки українців асоціюють себе з ПЦУ та УПЦ (МП), – опитування
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки українців асоціюють себе з ПЦУ та УПЦ (МП), – опитування

Число українців, які асоціюють себе з УПЦ (МП), скоротилося до 4%

19 січня 2023, 11:10 comments1935
Поділіться публікацією:

Українців, які ідентифікують себе з Православної цервою України, у десять разів більше ніж з УПЦ МП (41% проти 4%). Предстоятелю ПЦУ митрополиту Єпіфанію довіряють (58% довіряють, 22% ні). Предстоятелю УПЦ МП Онуфрію не довіряють (77% не довіряють, 5% довіряють). Як інформує видання "Коментарі", про це свідчать дані соціологічного дослідження "Info Sapiens".

Скільки українців асоціюють себе з ПЦУ та УПЦ (МП), – опитування

Церква. Фото: з відкритих джерел

Соціологи також поцікавилися у українців думкою – чи довіряють вони предстоятелю РПЦ Кирилу. Загалом 84% висловилися, що не довіряють.

Цікавим також є момент, коли соціологи поцікавилися, чи належать вони до УПЦ МП, то найменше таких виявилося на сході та півдні. Так, всього 1% жителів східної частини України асоціюють себе з УПЦ МП. Також всього 3% жителів півдня асоціюють себе з УПЦ МП. Найбільш сильні позиції в УПЦ МП на півночі країни. Там 6% ще довіряють УПЦ МП.

Проте ПЦУ має сильні позиції по всій країні, включно з північчю. До речі на півночі найбільше з опитаних асоціюють себе з ПЦУ – 51%. На заході – 40%. В центрі 47%. На півдні – 37%. На сході – 25%.                                                   

Варто зазначити, опитування проводилося 12-15 січня 2023 року.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Туреччині зізналися, що наразі жодні намагання посадити за стіл переговорів Україну та Росію не працюють и про відновлення діалогу не може бути мови.

Також видання "Коментарі" повідомляло — чому на Заході починають жалкувати, що Україна не в НАТО – чи може ситуація змінитися і Північноатлантичний альянс дозволить Києву стати повноцінним членом НАТО.

Скільки українців асоціюють себе з ПЦУ та УПЦ (МП), – опитування - фото 2




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини