Головна Новини Суспільство релігія Розслідування виявило тисячі випадків сексуального насильства у французькій католицькій церкві
commentss НОВИНИ Всі новини

Розслідування виявило тисячі випадків сексуального насильства у французькій католицькій церкві

Розслідування у Франції розкрило тисячі сексуальних злочинів, вчинених священниками

4 жовтня 2021, 11:46
Поділіться публікацією:

Група французьких експертів оприлюднила розслідування, у якому ідеться про тисячі випадків церковного сексуального насильства над дітьми, повідомляє ВВС.

Розслідування виявило тисячі випадків сексуального насильства у французькій католицькій церкві

Собор Святого Павла, Ватикан - фото Вікіпедії

Експерти три роки розслідувала зловживання у французькій церкві. Слідство розпочали у 2018 р., розглядаючи документи, починаючи з 1950 р.: архіви церкви, судів, поліцейських.  Виявилось, що серед 115 тис. священнослужителів Франції є більше трьох тисяч кривдників, говорить Жан-Марк Сове, французький держслужбовець, задіяний у розслідуванні.

Над документами у 22 кримінальних справах, які вже передано у прокуратуру, працювали лікарі, історики, соціологи та церковники. У них фігурують 6,5 тис. постраждалих та свідків. Звіт, на якому грунтуються ці справи, містить 2,5 тис. сторінок. 

Розслідування продовжує низку скандалів, які супроводжують католицьку церкву останнє десятиріччя. Оприлюднюється інформація про тривале історичне насильство над дітьми, жінками та чоловіками, яке приховувалось вищим духовенством в усьому світі. У зв'язку з цим Папа Римський Франциск змінив закони Римо-Католицької Церкви, які, до речі, востаннє перед цим допрацьовувались 40 років тому. У оновлених правилах чітко прописано, які дії є злочинними: сексуальне насильство, володіння дитячою порнографією, приховування сексуальних зловживань. Відтепер священник втратить своє становище, якщо буде застосовувати силу, погрози чи зловживатиме повноваженнями для вчинення сексуальних дій. Працівники церкви, які не є священниками, також можуть бути покарані, якщо будуть пов'язані з цими незаконними діями: їх штрафуватимуть, звільнятимуть, виганятимуть з громади.

Портал "Коментарі" раніше довідомляв про підозри, які пояснюють причину розлучення Біла Гейтса його дружбою з мільйонером, звинуваченим у педофілі та торгівлі людьми.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини