Головна Новини Суспільство релігія Папі Римському Франциску виповнилося 85 років
commentss НОВИНИ Всі новини

Папі Римському Франциску виповнилося 85 років

День народження Папи є звичайним робочим днем ​​у Ватикані

18 грудня 2021, 01:05
Поділіться публікацією:

Сьогодні, 17 грудня, Папі Римському Франциску виповнилося 85 років. У статусі понтифіка він відзначає день народження вдев'яте. Про це повідомляє релігійне видання Vatican News. Він народився у столиці Аргентини у місті Буенос-Айресі у сім'ї італійських мігрантів Маріо та Реджини Марії Бергольо. Майбутній Папа прийняв Водохреща 25 грудня, отримавши ім'я Хорхе Маріо.

Папі Римському Франциску виповнилося 85 років

Папа Римський - фото з відкритих джерел

"Мій люд убогий, а я — один з них", — говорив він ще як Архієпископ Буенос-Айреса, коли його питали, чому залишився жити в простій квартирі і воліє готувати собі їжу.

День народження Папи є звичайним робочим днем ​​у Ватикані, який завжди супроводжується почуттям подяки та простотою, а також жестами солідарності. У 2020 році Святіший Отець направив до Венесуели 4 апарати вентиляції легень. У 2017 році Папа приймав вітання від дітей, які отримують допомогу в педіатричному диспансері святої Марти, що діє при Ватикані, почастувавши їх великим тортом. У 2016 році він відсвяткував своє 80-річчя з безхатченками, запросивши на сніданок до Будинку Святої Марти кілька людей, які отримують допомогу від Апостольського елемозінарію, яких на завершення почастував аргентинськими солодощами.

Цей жест з тих пір повторюється в благодійних їдальнях у Римі: 17 грудня гостям подається десерт від імені Папи, а ті, хто знаходить притулок у нічліжках, отримують невеликі подарунки.

Нагадаємо, Папа Римський Франциск напередодні восьмого березня нагадав про роль жінок у світі. Понтифік згадав і про Богоматерю, яка "захищає зверху". Зробив це під час виступу в іракському місті Бахдіда (Каракош). Священнослужитель закликав берегти та поважати жінок. Крім того, Папа Римський висловив свою подяку всім жінкам Іраку, які не падали духом навіть у лихоліття. "Я хочу від щирого серця подякувати всім матерім і жінкам цієї країни, сміливим жінкам, які продовжують давати життя, попри всі негаразди і рани. Вони заслуговують на глибоку пошану і захист, увагу суспільства і можливості для майбутнього", — висловив свою думку Франциск.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини