Головна Новини Суспільство релігія Папа Римський не вважає секс поза шлюбом найтяжчим гріхом
commentss НОВИНИ Всі новини

Папа Римський не вважає секс поза шлюбом найтяжчим гріхом

9 грудня 2021, 04:30
Поділіться публікацією:

Папа Римський під час зустрічі з журналістами назвав найважчими людськими гріхами зухвалість та ненависть. Про це повідомляє британське видання Independent. Найтяжчими гріхами понтифік назвав зухвалість та ненависть.

Папа Римський не вважає секс поза шлюбом найтяжчим гріхом

Папа Римський - фото з відкритих джерел

“Гріхи тіла не є найсерйознішими”, – сказав Папа Франциск під час зустрічі з журналістами.

Папу також запитали щодо відставки архієпископа Парижа Мішеля Опеті, який був змушений піти з посади після того, як французький журнал повідомив про його інтимні стосунки з жінкою. Понтифік, який прийняв відставку архієпископа, сказав, що "порушив шосту заповідь".

Шоста заповідь каже "не чини перелюбу", вона стосується людей, які займаються сексом поза шлюбом, однак, архієпископа усунули не через перелюб, а через сам факт. Традиційно архієпископи та вищі члени Католицької Церкви не мають права вінчатися, це означає, що вони утримуються від сексу.

Нагадаємо, Папа Римський Франциск провів зустріч із двома священнослужителями з Бразилії. Священики попросили понтифіка молитися за народ республіки. На що Папа Римський Франциск відповів жартом. "Вам немає порятунку. Занадто багато кашаси (бразильський національний міцний алкогольний напій — ред.) і мало молитов", — жартівливо відповів Франциск. Після цього Папа Римський написав пальцем хресне знамення на лобі сановника із північно-східного бразильського штату Параїба. Пізніше бразильські священики розповіли газеті Globo, що залишивши зустріч, вони кілька разів зупинялися на вулиці, щоб посміятися, згадуючи про те, що сталося. Священнослужителі з Південної Америки оцінили жарт глави Римської Католицької Церкви. Після цієї фрази понтифік переконав, що Бразилія є постійною країною у його молитвах.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини