Головна Новини Суспільство релігія Папа Римський назвав егоїстами тих, хто заводить котів і собак, а не народжує дітей
commentss НОВИНИ Всі новини

Папа Римський назвав егоїстами тих, хто заводить котів і собак, а не народжує дітей

Папа Римський вбачає певну форму егоїзму, коли люди не народжують дітей, а натомість дбають про домашніх улюбленців

6 січня 2022, 09:09
Поділіться публікацією:

Думку про егоїстичні мотиви людей, які не народжують дітей, але заводять домашніх тварин, Папа Франциск висловив під час обговорення питання батьківства у Ватикані на загальній аудієнції. Ця позиція вже з’явилась у численних зарубіжних ЗМІ і отримала негативну реакцію суспільства. Про це пише ВВС, передає портал "Коментарі".

Папа Римський назвав егоїстами тих, хто заводить котів і собак, а не народжує дітей

Папа Римський назвав егоїстами власників домашніх тварин. Фото GETTY IMAGES

Папа Римський припустив, що люди, які вибирають домашніх тварин замість дітей, поводяться егоїстично і знецінюють батьківство.

"Сьогодні ми бачимо форму егоїзму. Ми бачимо, що деякі люди не хочуть мати дитину. Іноді у них є діти, проте в них також  є собаки та коти, які замінюють дітей, яких би вони могли ще народити. Є запереченням батьківства і материнства, а це применшує нас, забирає нашу людяність", — сказав присутнім Папа Франциск.

Також Папа Франциск додав, що ті, хто не може мати дітей з якихось фізіологічних причин, повинні розглядати питання усиновлення.

Окрім того, Папа торкнувся питання кількості дітей в одній сім’ї і ті країни, де нині прийнято не народжувати більше 1-2 дітей. Він назвав їх державами з "демографічною зимою".

Це вже не вперше Папа Римський викликає гостру реакцію у суспільстві своїми висловлюваннями. Раніше, до прикладу, він говорив, що для того "щоб бути хорошими католиками, не потрібно розмножуватися, як кролики". Таку позицію він висловив після того, як поспілкувався з колишніми вуличними дітьми на Філіпінах, яких батьки покинули, бо не змогли про них подбати та утримувати.

Читайте також: У світі поширюється Flurona – мікс COVID-19 та грипу



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини