Головна Новини Суспільство події У світі поширюється Flurona – мікс COVID-19 та грипу
commentss НОВИНИ Всі новини

У світі поширюється Flurona – мікс COVID-19 та грипу

У лютому 2020 року чоловік потрапив до лікарні Нью-Йорка із сильним кашлем та лихоманкою

6 січня 2022, 02:26
Поділіться публікацією:

Flurona – це окреме захворювання, а випадок інфікування людини грипом і коронавірусом. Недугу виявили вже у США, Ізраїлі, Бразилії, на Філіппінах, в Угорщині. Про це повідомляє американське видання The Washington Post. Flurona – не нове явище. Згідно зі звітом Atlantic, випадки коінфекції були зареєстровані у Сполучених Штатах майже два роки тому. У лютому 2020 року чоловік потрапив до лікарні Нью-Йорка із сильним кашлем та лихоманкою. На той момент у місті офіційно не реєструвалося жодного випадку коронавірусу. Пацієнт дав позитивний результат грипу, а потім перевірили на коронавірус. За кілька тижнів результати підтвердили, що він разом із трьома членами сім'ї заразився обома вірусами.

У світі поширюється Flurona – мікс COVID-19 та грипу

Коронавірус (фото з відкритих джерел)

Видання цитує члена технічної консультативної групи при національному департаменті охорони здоров'я Філіппін Едсель Сальвана, який також сказав, що такі поєднані інфекції є чимось незвичайним. Фахівець розповів, що перша в країні смерть від коронавірусу сталася внаслідок інфікування Flurona на початку 2020 року. Сальвана повідомив репортерам, що ще на початку пандемії у громадянина Китаю діагностували COVID-19 та грип B. Також у нього розвинулася стрептококова пневмонія, повідомляло місцеве видання ABS-CBN.

Нагадаємо, у Бразилії зафіксували одразу чотири випадки, коли у хворих діагностували і грип, і коронавірус. У таких випадках медики ставлять діагноз — "Флурону". Про це повідомили у бразильському виданні Clarin. Зазначимо, що у пацієнтів не діагностували конкретний штам коронавірусу, але виявили варіант грипу H3N2, який, до слова, цього сезону циркулює і в Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини