Головна Новини Суспільство релігія Папа Франциск пообіцяв викорінити сексуальні відхилення у священиків
commentss НОВИНИ Всі новини

Папа Франциск пообіцяв викорінити сексуальні відхилення у священиків

Папа зробив цю заяву після незалежного розслідування, в якому говорилося, що Римсько-католицька церква протягом десятиліть зраджувала свої моральні цілі, захищаючи тих, хто піддавав дітей сексуальному насильству

11 листопада 2020, 13:55
Поділіться публікацією:

Папа Франциск у своєму першому коментарі після публікації скандального звіту про неправильне поводження Ватикану зі справою екс-американського кардинала Теодора МакКерріка в середу пообіцяв покласти край сексуальному насиллю в церкві. 

Папа Франциск пообіцяв викорінити сексуальні відхилення у священиків

Фото: Vatican News

"Вчора був опублікований звіт про хворобливий випадок екс-кардинала Теодора МакКерріка. Я підтверджую, що Церква буде намагатися викорінити це Зло", — сказав Папа на своїй щотижневій загальній аудієнції.

Потім він закрив очі та беззвучно помолився.

У 450-сторінковому звіті говориться, що покійний Папа Іван Павло II просунув МакКерріка у 2000 році, попри чутки про його сексуальні домагання. У звіті також говориться, що у 2008 році колишній Папа Бенедикт відхилив пропозиції вищих помічників МакКерріка провести церковне розслідування "для встановлення істини та, якщо це буде виправдано, вжити заходів". Замість цього йому зробили усне попередження і сказали поводитися стримано.

Папа зробив цю заяву після незалежного розслідування, проведеного у вівторок в Лондоні, в якому говорилося, що Римсько-католицька церква в Великобританії протягом десятиліть зраджувала свої моральні цілі, захищаючи тих, хто піддавав дітей сексуальному насильству, а не дбав про їх жертви.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що в США 723 роки в'язниці отримала мати, яка гвалтувала своїх дітей.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини