Головна Новини Суспільство релігія Митрополит Єпіфаній відреагував на заборону РПЦ в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Митрополит Єпіфаній відреагував на заборону РПЦ в Україні

Митрополит Єпіфаній закликав представників українського духовенства скинути російське ярмо

21 серпня 2024, 10:54 comments1361
Поділіться публікацією:

Предстоятель Православної церкви України митрополит Єпіфаній закликав православних українців скинути російське ярмо. Він заявив, що ПЦУ відкрито до діалогу без передумов. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву митрополит Єпіфаній зробив в ефірі загальнонаціонального телемарафону.

Митрополит Єпіфаній відреагував на заборону РПЦ в Україні

Предстоятель ПЦУ митрополит Єпіфаній. Фото: з відкритих джерел

"У парламенті підтримали цей законопроект (про заборону РПЦ — ред.) і в першому, і в другому читанні. Тому ми маємо справді відповідне історичне зараз рішення. Закон дає можливість всім релігійним структурам, які ще не зробили цього, справді повністю звільнитися від контролю Москви. І ми зі свого боку знову й знову закликаємо всіх православних в Україні, які ще цього не зробили, відкинути нарешті це російське ярмо. Ми відкриті до діалогу без передумов",- сказав він.

Він наголосив, що цей заклик нещодавно був сказаний митрополиту Онуфрію та тим, хто перебуває з ним.

"Україна є демократичною державою і пишається високими стандартами свободи совісті. Але агресор не повинен мати можливості використати нашу свободу проти нас самих", — додав він.

За його словами, багато громад в Україні ухвалили відповідне рішення та приєдналися до помісної української православної церкви. Митрополит зазначив, що для переходу громада має зібрати збори, ухвалити відповідне рішення та внести зміни до власного статуту.

"Тому ми звертаємося, ми відкриті, ми простягли нашу руку митрополиту Онуфрію, єпископату та духовенству із закликом розпочати діалог без попередніх умов. Ми звертаємось до вірних. Адже від них залежить наше спільне українське майбутнє", – наголосив митрополит.

За його словами, кожна громада, згідно з українським законодавством, та згідно з новим ухваленим законом, має можливість змінити свою юрисдикцію. Українська церква відкрита та готова до єднання у цей непростий час випробування війною, коли агресор намагається знищити український народ.

Читайте також на порталі "Коментарі" – що змінить закон про заборону УПЦ МП: чому його ухвалили саме зараз.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини