Головна Новини Суспільство релігія Митрополит Епіфаній надав поради вірянам щодо святкування Великодня
commentss НОВИНИ Всі новини

Митрополит Епіфаній надав поради вірянам щодо святкування Великодня

ПЦУ радить українцям не йти до церков та бути обережними на свята

20 квітня 2022, 13:01
Поділіться публікацією:

Предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній розповів, які поради церква дала духовенству щодо богослужінь на Великдень та прокоментував збір підписів щодо трибуналу патріарха Кирила. 

Митрополит Епіфаній надав поради вірянам щодо святкування Великодня

Фото ілюстративне / Pixabay

"Всім потрібно розуміти, що Великдень ми будемо зустрічати в умовах війни. Ворог розуміє духовну складову боротьби й намагається позбавити нас великодньої радості. Церква закликає заради збереження життя парафіян та духовенства бути пильними. Ми благословили, особливо в таких регіонах, як схід та південь, проводити богослужіння не обов'язково вночі, можуть проводитися в неділю зранку. Віряни не повинні скупчуватися при освяченні пасок, можна розділяти час", — говорить митрополит.

Тому віряни можуть приєднатися з молитвою до трансляції богослужіння онлайн. Також він наголосив, що людям слід справді бути пильними, бо інколи від простих порад залежить життя.

Крім того Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій звернулася до рф з проханням на період Великодня з боку рф припинити обстріли. Однак мало віриться, що це відбудеться, бо ворог намагається знищити нашу державу.

Наразі священослужителі УПЦ МП вже зібрали майже 500 підписів за міжнародний церковний трибунал над патріархом РПЦ Кирилом. Митрополит говорить, що те, що такі заклики існують — це добре, але цього замало. Духовенство має звертатися до власного церковного керівництва в Україні, митрополита Онуфрія, єпископів, щоб вони теж осудили дії свого безпосереднього церковного керівництва в Москві.

Як повідомляв портал "Коментарі", в Полтавській, Кіровоградській областях заборонили відвідування вночі храмів вірянами. Про це також повідомили й в Харківській ОВА. Очільник наголосив, що розробляється план безпекових заходів до великодніх свят, деталі будуть пізніше.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини