Головна Новини Суспільство релігія Купання не змиває гріхи: священики розвінчали міф про головну традицію Водохреща
commentss НОВИНИ Всі новини

Купання не змиває гріхи: священики розвінчали міф про головну традицію Водохреща

Багато хто думає, що це змиває гріхи і є давньою українською традицією

18 січня 2021, 16:46
Поділіться публікацією:

Всі православні святкують Водохреще 19 січня. І найпопулярнішою традицією свята є купання в ополонці у вигляді хреста. Більшість людей роблять це, тому вони впевнені, що купання допоможе очиститися від гріхів, але все виявилося трохи інакше.

Купання не змиває гріхи: священики розвінчали міф про головну традицію Водохреща

В УПЦ розповіли про Водохреще. (фото: pravlife.org)

Так, на сторінці Української Православної Церкви в соціальних мережах з'явилася публікація, яка повністю спростовує популярне переконання.

"Абсолютно помилковою є думка, що купання у крижаній воді після освячення змиває всі гріхи. Яким чином їх можна змити? Хіба сам фізичний акт занурення в освячену воду, без покаяння в гріхах, може привести до їх подолання? Ні церковного припису для здійснення такого дійства в свято Богоявлення немає. Дорога до вічного блаженного життя і порятунку лежить виключно через щире каяття в гріхах, молитву і любов до Бога і до наших ближніх. Звільнити душу від гріха може тільки Господь, бачачи ваше щире покаяння і участь в Таїнствах Сповіді та Причастя" , — йдеться в повідомленні.

Автори даного поста підкреслюють, що церква не має нічого проти, щоб люди занурювалися в ополонку в цей день. Однак не варто безмовно вірити в те, що лише одна ця дія позбавить від усіх гріхів.

Як повідомляло видання "Коментарі", що не можна робити в Хрещення. У вівторок, 19 січня, в Україні відзначатимуть Хрещення Господнє. Для православних це свято є одним з найголовніших, воно присвячене хрещенню Ісуса Христа в річці Йордан Іоанном Хрестителем.
Також ми писали, чи оздоровлює купання на Водохреща. Попри те, що більшість людей вважають, що купання на Хрещення Господнє є не тільки безпечним для здоров'я, а ще й допомагає зміцнити імунітет, слід пам'ятати, що це не зовсім так. У Центрі громадського здоров'я України розповіли, чи дійсно одноразове купання на Водохреща може зміцнити організм.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини