Головна Новини Суспільство релігія Глава РПЦ розповів, кого вважає росіянином
commentss НОВИНИ Всі новини

Глава РПЦ розповів, кого вважає росіянином

Глава Російської православної церкви зробив чергову дивну заяву

8 листопада 2023, 00:07
Поділіться публікацією:

Патріарх Російської православної церкви Кирило заявив, що справжнім росіянином себе може вважати лише православний. Про це повідомляють "Коментарі".

Глава РПЦ розповів, кого вважає росіянином

Голова РПЦ Кирило

“Ті, хто каже, що ми росіяни, а в храм не ходять, поставте собі запитання: “А ви є спадкоємцями ваших батьків, дідів, бабусь, ваших прадідів та пращурів, які з вірою своєю пов'язували життя?” І якщо ви не є їх спадкоємцями, у якому сенсі ви можете говорити про себе як про російських людей", — заявив під час проповіді глава РПЦ.

Кирило зазначив, що сучасна Росія, на його думку, є "оплотом православ'я у світі".

Чи вважати себе росіянами, атеїстам, агностикам, представникам протестантських конфесій або старообрядцям, які відкинули ніконіанські реформи, що започаткували сучасну форму російського православ'я, Кирило не сказав.

Нагадаємо, що глава РПЦ підтримав путінську війну в Україні, закликавши паству молитися за "захисників Донбасу". Крім того, у своїй великодній проповіді він заговорив термінами імперської Росії. Кирило назвав росіян та українців нащадками "єдиної Русі", а нинішню війну міжусобною бранню — терміном часів феодальної роздробленості. При цьому по відношенню до двох народів він ужив визначення пізнішого, царського, періоду — "великороси" і "малороси".

Тим часом, влада заговорила про блокування месенджера в Україні. Чи заблокують в Україні найпопулярніше джерело інформації – месенджер Telegram. Наскільки близька українська влада до цього кроку.

У мережу потрапило відео, як головна пропагандистка РФ розважається. Гордон показав, як поводиться Симоньян у звичайному житті.

А Байден закликав Нетаньяху зупинитися. Президент США попросив зробити гуманітарну паузу у бойових діях.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини