Головна Новини Суспільство релігія Франція схвалила жорстке рішення щодо мусульман
commentss НОВИНИ Всі новини

Франція схвалила жорстке рішення щодо мусульман

Франція посилить заборону на мусульманський одяг у школах - під забороною тепер не лише хустки, а й традиційні сукні-халати

29 серпня 2023, 16:19
Поділіться публікацією:

Франція посилить і без того суворі заборони на релігійний одяг у державних школах. З нового навчального року мусульманкам заборонять носити не лише хустки, а й абайї — традиційні сукні-халати. Про це повідомляють "Коментарі" із посиланням на Бі-бі-сі.

Франція схвалила жорстке рішення щодо мусульман

Абайя — традиційна сукня-халат

"Зовнішній вигляд учнів у класі не повинен відразу видавати релігію. Я вирішив заборонити носити абайю в школах", — сказав міністр освіти Габріель Атталь.

Носіння хустки в державних школах та урядових будівлях поза законом з 2004 року, а 2010 року Франція заборонила публічне носіння хіджабу, який закриває обличчя.

За словами міністра освіти Французької республіки, елементи одягу, що наголошують на релігійній приналежності, порушують світський характер школи.

При цьому перші заборони на релігійну атрибутику у французьких школах з'явилися ще в 19 столітті і вони пов'язані з бажанням світської влади послабити католицький вплив на дітей і суспільство. Через збільшення частки мусульманського населення зараз заборони торкнулися і ознак належності до ісламу.

У Франції проживає близько п'яти мільйонів мусульман, які становлять майже 9% населення держави. Це найвищий показник у Європі.

Тим часом, німецький чиновник малював свастику на українських автомобілях: як його покарали.

У міноборони заявили про створення армії майбутнього. Вже є бачення створення армії майбутнього до 2032 року.

А у Кремлі відреагували на скандальні слова Папи Римського про російський імперіалізм. Спікер Кремля Дмитро Пєсков прокоментував слова Папи Римського.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини