Головна Новини Суспільство релігія День Катерини 2020: що категорично не можна робити у свято
commentss НОВИНИ Всі новини

День Катерини 2020: що категорично не можна робити у свято

Історія про Катерину і список того, що забороняється робити в цей день

4 грудня 2020, 16:55 comments1075
Поділіться публікацією:

7 грудня православні вшановуватимуть пам'ять великомучениці Катерини Олександрійської. Вона є символом любові та шлюбу, тому цей день ще заведено називати Святом дівочої долі.

День Катерини 2020: що категорично не можна робити у свято

День Катерини 2020. Фото: 24tv.ua

Катерина Олександрійська народилася у 287 році в Олександрії (зараз Єгипет) в родині багатих людей. Її мати змушена була приховувати свою віру, тому вона виховала дочку у своїй вірі, але таємно від усіх. Одного разу Катерині уві сні явився Ісус Христос і вручив кільце, назвавши своєю нареченою. З того моменту вона стала проповідувати християнство.

І якось раз вона прийшла в храм в той час, коли там був імператор Максимін Даза. Його настільки вразила краса Катерини, що він тут же запросив її у своїй палац і запропонував зректися християнства. Але коли імператор зрозумів, що його благання про це марні, то наказав свої слугам відправити Катерину на тортури. Спочатку її побили воловими жилами, а потім закрили в темниці. Коли ж її почали катувати за допомогою коліс, які оберталися в різні боки, то в одну мить їх знаряддя просто зруйнувалося. У цей момент з небес зійшов ангел, який врятував Катерину.

Коли про цю історію дізналася дружина імператора Максиміана, вона захотіла прийняти християнство, за що її стратили. Крім неї, було наказано стратити 200 воїнів і воєначальника Порфирія, яких Катерина навернула у свою віру.

Настав момент, коли імператор запропонував Катерині стати його дружиною, на що отримав різку відмову. Тоді Максиміан наказав своїм слугам відрубати їй голову. За переказами, з рани текло молоко, а крові не було.

Що категорично забороняється робити у свято:

Робити важку фізичну роботу, а дівчатам не можна займатися рукоділлям. Якщо дівчина буде цього дотримуватися, то, за повір'ям, це полегшить їй пологи.

Запрошувати багато гостей і влаштовувати гучні гулянки з алкоголем.

Розводити багаття або запалювати вогонь в печі.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, різдвяний піст 2020: дата і традиції.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини