Головна Новини Суспільство релігія УПЦ КП анулювала свою нагороду для українського військового: чому церква прийняла таке рішення
commentss НОВИНИ Всі новини

УПЦ КП анулювала свою нагороду для українського військового: чому церква прийняла таке рішення

Українська православна церква скасувала медаль для відкритого гея та українського військового Віктора Пилипенка.

27 лютого 2024, 15:42
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Українська православна церква Київського патріархату привітала увесь склад медичного пункту 1-го механізованого батальйону 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців та 8 лютого вручила усім його представникам медаль за "Жертовність і любов до України". Однак згодом одна нагорода була анульована через приналежність військового Віктора Пилипенка до ЛГБТ-спільноти.

УПЦ КП анулювала свою нагороду для українського військового: чому церква прийняла таке рішення

Відкритий гей та український військовий Віктор Пилипенко. Фото з відкритих джерел

Після отримання нагороди Віктор Пилипенко завив, що Українська православна церква змінила свою позицію до ЛГБТ-спільноти, адже вручила відкритому гею медаль.

"Виходячи з того, що патріарх Філарет зробив такий крок і подякував мені, відкритому гею та активісту правозахисту за захист – вручив медаль зі своїм підписом та печаттю, він та очолюваний ним Київський патріархат кардинально змінили свою позицію щодо ЛГБТ+ людей і більше не вважають нас "гріховними", — пише у Facebook Віктор Пилипенко.

Однак 25 лютого на сайт УПЦ КП з’явилось повідомлення з подякою "воїну Віктору Пилипенку за його військові заслуги", однак Українська православна церква пояснила, що "не розділяє його гріховних уподобань і агітацію ЛГБТ" та анульовує церковну нагороду.

"Українська Православна Церква Київського Патріархату, ґрунтуючись на основах Священного Писання, тисячолітнього вчення Православної Церкви, незмінно займає принципову негативну позицію щодо содомського гріха, засуджує пропаганду т.зв. "одностатевих шлюбів". Гомосексуальні статеві зв’язки є хибним спотворенням Богоданної природи людини", — йдеться в заяві.

Інші військові та активісти відреагували на скасування нагороди УПЦ КП гею Віктору Пилипенко та на знак підтримки почали відмовлятись від церковних нагород.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, скільки українців підтримують легалізацію одностатевих відносин.

Також "Коментарі" писали про одностатеву пару з України, яка одружилась у Великобританії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини