Головна Новини Суспільство події Одностатева пара з України одружилась у Великобританії
commentss НОВИНИ Всі новини

Одностатева пара з України одружилась у Великобританії

Юлія і Тетяна знали, що їм доведеться одружитися за кордоном – але не очікували, що це буде в умовах вторгнення.

15 квітня 2023, 16:50 comments22739
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Юлія і Тетяна вирішили обрати 1 березня для одруження, адже саме в цей день вони були змушені залишити Україну через російське вторгнення. Пара очікує, що таким чином змінить сумну дату старого життя. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання The Guardian.

Одностатева пара з України одружилась у Великобританії

Юлія (ліворуч) і Тетяна (праворуч). Фото з відкритих джерел

"Ця дата має бути сумною річницею нашого старого життя, але ми вирішили переписати цю історію і зробили її нашим особливим ювілеєм. Ми багато втратили, і є багато зла в цьому світі, але ми перетворили це зло на щось добре", – сказала 42-річна Тетяна.

Пара жінок разом живе 10 років і довгий час планували одружитись, проте в Україні не визнаються одностатеві шлюби. Надія на це виникла після зміни проросійського президента у 2014 році, проте процес загальмувався. Жінки розуміли, що для одруження їм доведеться виїхати з України, однак не очікували, що покинуть рідну країну через війну.

"Дійсно було дуже дивно, що наша мрія збулася, але таким дивним чином. Було важко", – сказала Тетяна. "Це не та ціна, яку ми очікували заплатити за одруження", — додала 44-річна Юлія.

Пара наголошує, що під час війни вони зрозуміли на скільки є уразливими, адже ніяких юридично не могли оголосити про свої стосунки.

"Офіційно ми були просто друзями. Ми складали свої заповіти на користь один одного, але це єдиний офіційний зв’язок між нами в Україні", – сказала Тетяна.

Пара жінок одружились 1 березня в місті Дербіширі в присутності найближчих друзів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про результати опитування серед українців, щодо підтримки легалізації одностатевих шлюбів.

Також "Коментарі" писали про 15 країн ЄС, які приєднались до позову Єврокомісії проти законодавства уряду Орбана.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Л

17 квітня 2023, 13:30

Це не хвороба, а спадковість! Їх засуджувати не можна і гріх! Дай боже, щоб у аас не було такого!

ККК

15 квітня 2023, 16:31

Кому интересна эта херня про пидарасов? Пишите о том как пидораса живьем сожгли или на кол посадили! Вот такие новости интересны!


Новини