Головна Новини Суспільство релігія Церковне свято 8 серпня: що можна і не можна робити сьогодні
commentss НОВИНИ Всі новини

Церковне свято 8 серпня: що можна і не можна робити сьогодні

Що можна робити 8 серпня, а які дії суворо заборонені православним - дізнайтесь у нашому матеріалі

8 серпня 2022, 08:20 comments1238
Поділіться публікацією:

Як повідомляє портал "Коментарі", сьогодні церква відзначає день пам'яті преподобномучениці Параскеви. Дівчина народилася у благочестивій родині у п'ятницю, тому її назвали Параскєвою. Грецькою це означає "п'ятниця". Вона була християнкою, язичники не раз примушували її зректися віри, але дівчина була непохитна. Князь Антонін наказав кинути її в чашу зі смолою, але Параскєва залишилася живою. Імператор глянув у казан і осліп. Дівчина зцілила його, а багатьох інших після навернула до християнства. Після смерті її мощі зберігалися у Константинополі.

Церковне свято 8 серпня: що можна і не можна робити сьогодні

Церковне свято. Фото: із відкритих джерел

Цього дня також відзначається народне свято 8 серпня — Єрмолаєв день. Єрмолай, Ерміпп та Єрмократ були священиками в Никодимії. У ті часи багато віруючих зазнавали гоніння на християн з боку уряду. Святі ховалися у різних місцях, звертаючи народ до істинної віри. У результаті було схоплено язичниками і віддано мечу.

Наші пращури помітили, якщо сьогодні кіт або кішка труться у хазяйських ніг, дають себе погладити — весь рік буде хорошим; мухи кусаються і стають настирливими — чекай дощу; жаби стрибають біля водойм по берегу — теж до дощу.

Що сьогодні не можна робити

Наші предки в цей день не виходили в поле, жінкам заборонялося займатися рукоділлям, шити і в'язати. 

Що можна робити 8 серпня

Вважається, що в цей день можна робити заготовки на зиму з яблук. Також господині варять компоти, роблять вино. Крім того, сьогодні можна займатися улюбленим хобі і отримувати знання.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Китай відповів США на візит Пелосі: до чого призведе суперечка двох держав — які є ризики для України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини