Головна Новини Суспільство релігія Церковне свято 3 серпня: що можна і не можна робити сьогодні
commentss НОВИНИ Всі новини

Церковне свято 3 серпня: що можна і не можна робити сьогодні

Що можна робити 3 серпня, а від яких дій утриматися, щоб не розгнівати святих – дізнайтесь у нашому матеріалі

3 серпня 2022, 07:15 comments1428
Поділіться публікацією:

Як передає портал "Коментарі", цього дня церква та православні віруючі згадують преподобного Онуфрія Печерського – святого, який жив у Києві у 12 столітті. Він був ченцем Києво-Печерської лаври, мешкав у Ближніх печерах. Досі там знаходяться його нетлінні мощі. На жаль, докладних відомостей про його життя немає. Відомо тільки, що він дотримувався мовчазного затвору, як і багато ченців Києво-Печерської лаври. У Київській Русі споконвіку його пам'ять вважали мовчанням. Вважалося, що всі роботи 3 серпня слід виконувати мовчки, інакше можна викликати лихо.

Церковне свято 3 серпня: що можна і не можна робити сьогодні

Церковне свято. Фото: із відкритих джерел

Що стосується прикмет 3 серпня, то здавна люди говорили, якщо ніч на 3 серпня холодна – чекай на морозну зиму, яка настане рано. Якщо йде проливний дощ 3 серпня, осінь буде сирою. Якщо сьогодні тепла, бездощова погода – буде добрий урожай грибів. Туман зранку – восени буде тепло та сонячно.

Що сьогодні не можна робити

Згідно з народними повір'ями, сьогодні не можна обманювати, а якщо сказати правду не виходить, треба уникнути відповіді. Церква забороняє віруючим брати в руки гострі предмети, у тому числі ножі та виделки — можна викликати конфлікти та біди. Також не рекомендується відмовляти у гостинності та відмовлятися від вигідних пропозицій.

Що можна робити 3 серпня

Наші пращури готували комори для зерна: міняли дошки, перестилали підлогу, провітрювали. Всю роботу виконували мовчки. Також на світанку ходили до джерела і набирали "мовчувальну воду", яка мала цілющі властивості. Працюючи у саду, збирали яблука, варили з них квас, узвари, робили вино.

Читайте також на порталі "Коментарі" — дізнайтеся, що було заборонено робити 2 серпня, яке церковне свято було цього дня.

Також видання "Коментарі" повідомляло — Зеленський звернувся до НАТО з проханням, пов'язаним із підготовкою контрнаступу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини