Головна Новини Суспільство релігія Церковне свято 29 липня: що можна і не можна робити
commentss НОВИНИ Всі новини

Церковне свято 29 липня: що можна і не можна робити

Яке православне свято 29 липня відзначають віруючі і що в жодному разі не можна робити цього дня - дізнайтесь у матеріалі

29 липня 2022, 08:00 comments1061
Поділіться публікацією:

Як передає портал "Коментарі", сьогодні Православна церква відзначає день святої мучениці Іулії. Дівчина Іулія жила у місті Карфагені. Коли його взяли, Іулію продали в рабство одному з найбагатших сирійських купців. Характер її був лагідний і смиренний, тож пан заважав дівчину. Якось, будучи на Корсиці, купець взяв участь у язичницькому святі. Іулія залишилася на кораблі і гірко плакала, як помиляються язичники. Іновірці вирішили помститися дівчині за таке ставлення. Напоїли купця вином до нестями, а Іулію довго мучили. Рвали волосся, різали тіло, а потім розіп'яли. Іноки поховали мученицю. У 763 році її мощі були перенесені до м. Брешії, до монастиря.

Церковне свято 29 липня: що можна і не можна робити

Церковне свято. Фото: із відкритих джерел

29 липня також відзначають народне свято – Афіногенів день.

Наші пращури помітили, що, якщо в цей день густий туман — урожай грибів буде щедрим; з Фіногея день йде на спеку, а ніч — на холод; шуліки літають в небі — до посушливої погоди; польові миші їдять колосся — зима буде довгою і суворою.

Що можна робити 29 липня

Наші пращури помітили, якщо у цей день спекотно, то зима буде холодною. Якщо трансформувати традиції до сьогодення, то цього дня добре працювати у саду чи городі, а після – проводити час із близькими.

Що сьогодні не можна робити

Народні повір'я свідчать, що цієї дати не варто ходити в ліс — нечиста сила 29 липня особливо активна. Полювати, рубати дрова і забиратися в будинку теж не можна — краще попрацювати. Православна церква забороняє злитися та сваритися – конфлікт триватиме довго.

Читайте також на порталі "Коментарі" — яке церковне свято було 28 липня: що можна і не можна робити, які прикмети та заборони.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини