Головна Новини Суспільство релігія Церковне свято 27 липня: що можна і не можна робити
commentss НОВИНИ Всі новини

Церковне свято 27 липня: що можна і не можна робити

Яке православне свято 27 липня відзначають віруючі та що обов'язково потрібно зробити сьогодні - дізнайтесь у матеріалі

27 липня 2022, 07:20 comments3921
Поділіться публікацією:

Як повідомляє портал "Коментарі", сьогодні православна церква відзначає день пам'яті чудотворця Стефана Махрищського. Преподобний родом із Києва. Там же у Печерській обителі він прийняв чернецтво. Стефан поставив собі келію і проводив життя в працях, насолоджуючись безмовністю. Тому що не приймав нікого, хто хотів би приєднатися до відлюдництва. Але незабаром змилостивився і побудував цілу обитель. Через погрози братів, що жили неподалік, змушений був перебратися в інше місце — на річку Авнежу. Там разом з учнем звів обитель в Ім'я Святої Трійці. Потім знову повернувся в Махрище. Свого часу прийняв Сергія Радонезького і допоміг йому продовжити подвиги. Помер у глибокій старості, мощі його названі нетлінними, зцілюючими.

Церковне свято 27 липня: що можна і не можна робити

Церковне свято. Фото: із відкритих джерел

Наші пращури помітили, якщо у цей день чайки хлюпаються в ставку — до теплої і ясної погоди; 27 липня ллє дощ — негода буде довго; якщо гроза, то не можна ховатися під соснами, дубами, березами і ялинами — вдарить блискавка; тварини і птахи, зустрінуті в полі 27 липня уособлювали нечисть; сон з 27 на 28 липня показує реальну ситуацію у Вашому житті. 

Що можна робити 27 липня

За старих часів вважалося, що саме сьогодні потрібно охороняти урожай, інакше його зіпсує нечисть. Також 27 липня солома мала цілющі властивості — її прикладали до хворого місця і лікували недуги.

У цей день можна вирушати в подорожі або ходити на природу.

Що не можна сьогодні робити

Згідно з народними повір'ями, цієї дати не можна викидати залишки їжі — до злиднів. Утримайтеся від того, щоб укладати великі угоди — не увінчаються успіхом. Давати гроші в борг 27 липня теж не рекомендується — самі потребуватимете.

Читайте також на порталі "Коментарі" – яке церковне свято було 26 липня: що можна і не можна робити.

Також видання "Коментарі" повідомляло – експерт розповів, як на Банковій вирішили прив'язати до Зеленського образ Володимира Великого.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини