Головна Новини Суспільство релігія Церковне свято 26 липня: що можна і не можна робити
commentss НОВИНИ Всі новини

Церковне свято 26 липня: що можна і не можна робити

Що можна робити 26 липня, а від яких дій краще відмовитись - дізнайтесь у матеріалі

26 липня 2022, 07:20 comments1195
Поділіться публікацією:

Як повідомляє портал "Коментарі", Православна церква 26 липня відзначає день пам'яті преподобного святителя Іуліана. Мало хто знає, але Іуліан був посланцем самого апостола Петра, щоб проповідувати Євангеліє в Галії. Послушник прибув у Кеноманію і оселився у печері, розкриваючи перед язичниками Христову Силу. Язичники не вірили йому, але проповідь супроводжувалася різними чудесами: Іуліан лікував хвороби, зцілюючи як тіло, а й душу. Щоб вгамувати спрагу, Іуліан помолився панові, встромив своє жезло в суху землю, а звідти почало бити джерело чистої води. Після цього дива багато язичників звернулися до християнства.

Церковне свято 26 липня: що можна і не можна робити

Церковне свято. Фото: із відкритих джерел

Про чудеса дізнався і правитель, бажаючи бачити Іуліана. Святий попрямував до нього, а біля воріт княжої оселі зустрів сліпого. Помолився за нього Господу і дарував чоловікові зір. Побачивши це, князь припав до ніг Іуліана і попросив його хрестити. Іуліан призначив князеві та його сім'ї триденний піст, а потім провів над ними таїнство хрещення. Іуліан залишився при князеві, жив у його домі і там же облаштував храм. Зібрав навколо себе паству і багато років проповідував християнство, зміцнюючи православну віру у місті. Помер глибоким старцем.

Наші пращури помітили, якщо погода сьогодні суха, то осінь буде теплою, а якщо дощова, то в снопі хліб проросте; граки в зграї зібралися — скоро осінь настане; сильний дощ іде — до неврожаю; темні хмари на небі свідчать про зміну погоди. Якщо до цього було сонячно і сухо, то скоро випадуть опади; бджоли з ранку на луг вирушили — знак, що весь день погода буде сонячною.

Що можна робити 26 липня

Напередодні свята церква проводить нічне чування, а вранці розпочинається церковна служба. Православні віруючі моляться Архангелу Гавриїлу та Пресвятій Богородиці, просячи гарного врожаю. Цього дня можна водити дитину до знахаря, щоби вилікувати недуги.

Що сьогодні не можна робити

Православна церква каже, що сьогодні заборонено лаятись, інакше конфлікт затягнеться надовго. Також варто бути обережними, щоб не спіткнутися – така дія приваблює невдачі у діловій сфері. Категорично заборонено в день Гавриїла відмовляти у допомозі нужденним і скупитися.

Читайте також на порталі "Коментарі" — яке церковне свято було 25 липня: що можна і не можна робити.

Також видання "Коментарі" повідомляло – експерт розповів, як на Банковій вирішили прив'язати до Зеленського образ Володимира Великого.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини